Enorme infiltratieputten liggen onder het nieuwe wegdek en beschermen Amerongen tegen wateroverlast.
Enorme infiltratieputten liggen onder het nieuwe wegdek en beschermen Amerongen tegen wateroverlast. Cees Keur

Eerste fase Koenestraat afgerond

11 april 2019 om 11:29 lokaal

AMERONGEN Na vijf weken hard werken worden vrijdag 12 april de werkzaamheden op het kruispunt Koenestraat/Jan van Zutphenweg/Holleweg afgerond. Daarmee is meteen het vervelendste voorbij voor de automobilisten die graag via de Bergweg naar Overberg willen rijden en vice versa. Zij hoeven vanaf dit weekend niet meer via de omleidingsroute te rijden. Er wordt nog wel gewerkt aan trottoirs.

Wilco Willemse

Volgens Kees van Zutphen, projectleider van de gemeente, is geprobeerd de overlast tot een minimum te beperken: ,,Vijf weken lijkt lang, maar als je ziet wat er allemaal gedaan is, valt dat reuze mee. En de deadline wordt gehaald, dat is ook prettig. Van het meeste werk is niks meer te zien, dat zit onder de bestrating. Daar zijn enorme infiltratieputten aangelegd die regenwater opvangen dat van de berg het dorp in stroomt. Dat water verdwijnt zo weer in de bodem en wordt overbelasting van het riool voorkomen. Dit is een onderdeel van het project 'Amerongen regenwaterproof' en kon op dit kruispunt mooi aansluiten bij de aanpassingen aan de Koenestraat."

WINKELS BEREIKBAAR Vanaf volgende week wordt er gestart met aanpassen van alle andere kruispunten op de Koenestraat.

Van Zutphen: ,,Eén voor één pakken we nu de andere kruisingen aan. Ook daar leggen we meteen de infiltratievoorzieningen aan. Het kruispunt dat als eerste aan de beurt is, is de kruising Koenestraat/Prinses Irenelaan/Tabakslaan. De winkels zijn bereikbaar en de omleidingsroute loop via de Holleweg. Daar geldt een parkeerverbod tijdens de werkzaamheden. Al het vrachtverkeer wordt in deze periode omgeleid via Leersum."

VEILIGER VOOR VERKEER De werkzaamheden aan de Koenestraat duren nog tot 26 juli. Dan zijn de Koenestraat en Bergweg veiliger voor verkeer en is de wateroverlast aangepakt.

advertentie
advertentie