Afbeelding
Archief BDUmedia

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

4 april 2019 om 06:00 lokaal

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

4 april 2019

Leersum

Swingen met de allerkleinsten
9:45 Hoflaan 35
De allerkleinsten maken muziek, samen met mama's, papa's, opa's , oma's , tante's en ooms. Een losse deelname kost tien euro. Mail naar info@muziekschoolleersum.nl of bel met 06-34735421.

Maarn

Gesprekstafel
10:00 Trompplein 5
Bibliotheek Z-O-U-T houdt een gesprekstafel in de Bibliotheek Maarn om van gebruikers en leden te horen hoe ze denken over de toekomst van de Bibliotheek. Opgeven kan via pr@bibliotheekzout.nl.

Doorn

Biljarten in de Cantina, ook voor dames
13:30 Kerkplein
Geniet samen met anderen van het oude en fascinerende spel in de Cantina. Iedere woensdag vanaf 14.30 uur, uiteraard kosteloos. Voor dames en heren.

Driebergen-Rijsenburg

Stilte-ontmoeting
14:00 Parklaan 7
Een ontspanningsoefening, een korte tekst en een muziekfragment leiden het stilte-moment in. Dat moment duurt 'slechts' tien minuten. Voor vragen: verstilling@live.nl

Amerongen

Avond voor godzoekers
20:00 Imminkstraat 11
Eind vorig jaar sprak ds jan Offringa over het boek 'God is niet te vangen'. In een tweede boek 'Liberaal Christendom' heeft hij dit thema nog eens verdiept: wat is er met het christendom aan de hand, en wat is een begaanbare weg voor kerk en geloof in een postchristelijke tijd? Deze avond komen dergelijke vragen aan bod. Toegang gratis. Bij de uitgang staat een collectebus.

5 april 2019

Doorn

Schrijfworkshop Dichter-bij jouw verhaal
9:30 Berkenweg 33
Schrijfworkshop Dichter-bij jouw verhaal door dichter Greetje Kruidhof en schrijfster Korine van Veldhuijsen. Deelnemers gaan zowel schrijven als dichten. Ook is er gelegenheid voor wie wil om vragen te stellen over het publiceren van eigen werk. Meer informatie en kaarten zijn verkrijgbaar via bijzondereverhalen.nl of 06-498 949 22 (Korine van Veldhuijsen).

Driebergen-Rijsenburg

Toneelvoorstelling Assepoes
20:00 Faunalaan 250
Theatro Triori brengt Assepoes, is een humoristische en ontroerende toneelstuk waaruit maar weer eens blijkt dat je altijd je eigen dromen moet volgen. De voorstelling is te zien in de Vuurvogel in Driebergen. Aanvang: 20.00 uur, toegang: 5 euro. Geschikt voor kinderen ouder dan 8 jaar. www.theatrotriori.nl

Amerongen

'Met de fles groot gebracht?' Arjan Kleton
20:15 Allemanswaard 13
De Amerongse cabaretier speelt zijn eerste try-out: Tijdens een avond goed doorzakken vertel je jouw grootste geheimen aan de barman, de volgende ochtend ben je blij dat niemand dat onthouden heeft. Niemand, behalve de barman dan. Cabaretier Arjan Kleton is die barman. Hij voldoet aan alle vooroordelen, hoe hard hij er zich ook tegen verzet. Kaarten a 12,50 euro exclusief eventuele kortingen zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekzout.nl/theater.

6 april 2019

Driebergen

Kikker Voorleesontbijt
9:00 Traaij 4c
Ter gelegenheid van de actie 'Geef mij maar een prentenboek' is er een voorleesontbijt. Tussen 9.00 en 10.00 uur kun je bij boekhandel Jacques Baas terecht voor een heerlijk en gezellig voorleesontbijt. Om 10.00 uur begint het voorlezen uit Kikker is Kikker. Aanmelden: info@boekhandeljacquesbaas.nl of 518571.

Amerongen

Inzameling voor Snuffelmarkt
9:00 De Hof 16
Op zaterdag 15 juni 2019 wordt bij de Andrieskerk de twee jaarlijkse Snuffelmarkt gehouden. Maar wat is een Snuffelmarkt zonder spullen. Elke eerste zaterdag van de maand is er een innamedag. Tussen 9.00 tot 11.30 uur aan het einde van de Bertus Leendersweg aan de achterzijde van de Opslagman met overtollige, maar nog wel bruikbare schone spullen.

Driebergen-Rijsenburg

Wichelroedewandeling
13:30 Heidestein 1
Tijdens een speciale wichelroedewandeling op landgoed Heidestein de kracht van leylijnen ervaren. De excursie start in de Schaapkooi met een lezing over de cultuurhistorie van het gebied. Na de lezing volgt een wandeling over het terrein om zelf met wichelroedes de kracht van leylijnen (energiebanen) te ervaren in de buurt van (mogelijke) grafheuvels en bomen. De excursie duurt circa 2,5 uur en wordt gegeven door ambassadeur Hans Havers van Utrechts Landschap. Kosten 4,- euro voor beschermers, 5,- euro voor niet-beschermers. Dit is inclusief thee/koffie/chocolade en set wichelroedes. Contant ter plaatse betalen. Reserveren: www.utrechtslandschap.nl

Doorn

Voorjaarsconcert KHD
20:00 Mariniersweg 3
Voorjaarsconcert verzorgd door de Koninklijke Harmonie Doorn met als hoofdthema Natuur. Speciale gast is Huug Duin, voor de kinderen bekend als Bamboo Bill. Het orkest zal samen met de tamboers een bijzondere invulling aan het concert geven. Zaal open: 19.30 uur. Toegang is 7,50 euro en de tickets zijn verkrijgbaar via de website of aan de kassa. Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis.

Leersum

Jaarconcert Crescendo
20:00 Hoflaan 29
Accordeonvereniging Crescendo in De Binder aan de Hoflaan te Leersum haar jaarconcert. De zaal gaat open om 19.30 uur kaarten zijn 7,50 aan de zaal verkrijgbaar. Het is een gevarieerd programma naast licht klassiek ook een pop –pourri van Simon en Garfunkel en Sound of Music. Meer info op www.crescendoleersum.nl

Driebergen

Jonge pianist met orkest
20:15 Hoofdstraat 117A
Pianist Nikola Meeuwsen (16) speelt het Pianoconcert van Grieg met het Zeister Philharmonisch Orkest. Het orkest speelt ook Dvoraks 8e Symfonie en de Ouverture La Clemenza di Tito van Mozart. Voorverkoop via www.zpho.nl (tickets á 10 euro); tot 18 jaar gratis. Aan de zaal 12 euro (geen pin).

7 april 2019

Driebergen-Rijsenburg

Zondag van de Muziek
10:15 Parklaan 7
Muziek staat centraal in de Parklaankerk, met een programma van 10.15 tot 18.00 uur. De kerk grijpt haar 90-jarig bestaan aan met een veelzijdig aanbod. Zie voor verdere informatie www.parklaankerk.nl.

Doorn

Sporen van heel vroeger
10:30 Maarsbergseweg 1
Natuurmonumenten houdt van 10.30 tot 12.30 uur een excursie in de Kaapse Bossen bij Doorn. Het is een ontdekkingstocht naar cultuurhistorische- en archeologische geheimen. Leden 5,- betalen, niet-leden 8,- euro. Startpunt is Parkeerplaats Groene Entree Kaapse Bossen. Aanmelden en meer informatie op www.nm.nl/kaapsebossen en ga naar Activiteiten.

Driebergen-Rijsenburg

Joris en de Draak - familievoorstelling
13:00 Hoofdstraat 89
Muzikale-theatrale familievoorstelling. Een ouderwetse ridderverhaal in Concertserie Sparrendaal Muziek van o.a. Monteverdi, Rimsky-Korsakov, Prokofjev, Machault, Tsjaikovsky e.a. Leeftijd vanaf 4+ Duur 45 min. Prijs 10,00 euro. Kaartverkoop sparrendaalconcerten@gmail.com of tel.nr 06 28917452.

Franse Chanson - Piaf en Brel in concert
15:00 Hoofdstraat 89
In Buitenplaats Sparrendaal is het vijfde concert uit de reeks van Concertserie Sparrendaal met Franse chansons. Deze worden vertolkt door zangeres Caroline Erkelens, saxofoniste Aubrey Snell en pianiste Nettie Krull.

8 april 2019

Maarn

Koffieochtend en brei-inloop
10:00 Trompplein 5
Op maandag 8 april, tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn, zal onder leiding van Miranda Veelbehr van restjes wol met behulp van breimolens dekens gemaakt worden.

Alzheimer Café Maarn
14:00 Trompstaete 48
Thema is De rol van de casemanager. Casemanager Gea van der Molen zal een korte inleiding houden, waarna ervaringen van betrokkenen en belanghebbenden worden behandeld. Het stellen van vragen en/of uitwisselen van (eigen) ervaringen is een belangrijk onderdeel van het samenzijn. Het café is voor mensen met (beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden, buren en andere belangstellenden. Er is ruimte voor gezelligheid, muziek, contact met elkaar, vragen stellen enz. Vooraf aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis.

9 april 2019

Maarn

MMN minicursus
20:00 Trompplein 5
Maarn Maarsbergen Natuurlijk (MMN) organiseert een minicursus over het ontstaan en de ontwikkeling van de Utrechtse Heuvelrug op dinsdag 9 april en zaterdagmorgen 13 april in de Twee Marken in Maarn. Aanmelden bij excursies@mmnatuurlijk.nl van harte welkom. www.mmnatuurlijk.nl Deelname kost 5,- euro voor MMN leden; niet-leden betalen 10,- euro. De natuurgidsen Leendert van der Velde en Moniek Löffler van IVN Heuvelrug en Kromme Rijn vertellen op dinsdagavond over hoe de Utrechtse Heuvelrug is ontstaan en waarom er verschillende biotopen zoals bos, heide, stuifzand, akkers en rivieren zijn. Deelnemers leren het landschap als het ware te lezen als een boek. Op zaterdagmorgen wordt het geleerde van de dinsdag beleefd tijdens de wandelexcursie beleven.

10 april 2019

Leersum

Samen eten in Leersum
18:00 Lomboklaan 9
Woensdag 10 april verzorgen vrijwilligers van 3 Leersumse kerken weer een gezellige 3-gangen-maaltijd. Speciaal bedoeld voor mensen die alleen wonen, maar ieder ander is ook welkom. De maaltijd begint om 18.00 uur en duurt tot 20.00 uur. Aanmelden kan van 1 t/m 5 april via telefoonnummer: 06 46 35 15 28 of emailadres: eetcafeleersum@gmail.com. De maaltijd kost 5,- euro inclusief drankjes, koffie/thee. Locatie: Johanneskerk, Lomboklaan 9 Tegen een kleine vergoeding kan eventueel voor vervoer gezorgd worden.

Overberg

Wat is EMDR?
19:30 Zandschulperweg 2
Baukje van Leeuwen van BL Balans geeft een lezing over de succesvolle traumaverwerkingstechniek EMDR (Eye Movement Desensitization Reprocessing). In deze lezing wordt uitgelegd hoe EMDR werkt en waarom de een wel een blijvend trauma ontwikkelt en de ander niet. Inschrijven: www.cursusprojectamerongen.nl

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

advertentie
advertentie