Eén van de dingen die deelnemers kunnen maken tijdens de paas-doe-avond van 3Flora.
Eén van de dingen die deelnemers kunnen maken tijdens de paas-doe-avond van 3Flora. 3Flora

Bloemstukjes maken voor Pasen

6 april 2019 om 07:00 lokaal

DRIEBERGEN Stichting 3Flora bestaat dit jaar vijf jaar. De leden, voorzien van groene vingers, pakken daarom met hun activiteiten extra uit. Onder meer tijdens de komende bijeenkomst waarbij paasstukjes worden gemaakt.

Danny van der Linden

,,Eigenlijk is 3Flora ontstaan uit het idealisme van drie Driebergse dames", vertelt voorzitter Pien Harff-Niekerk. ,,Voorheen waren we aangesloten bij een landelijke club voor mensen die het leuk vinden om creatief te zijn met bloemen. We hadden steeds meer de behoefte om ons eigen ding te kunnen doen. Uit die behoefte is het idee ontstaan om zelf een club op te richten. Dat werd de stichting 3Flora." Het gaat goed met de stichting die momenteel ongeveer honderdtwintig leden heeft. ,,Ja, het gaat lekker", erkent de preses. ,,We voldoen aan een grote behoefte. De prijzen houden we bewust laag zodat onze activiteiten toegankelijk blijven. We willen een laagdrempelige maatschappelijke organisatie zijn."

GEZELLIG Eén van de leden die sinds de oprichting lid is van 3Flora is Loes de Bree. ,,En vier jaar geleden werd ik ook secretaris van de stichting." Zij benadrukt dat de leden de activiteiten leuk vinden en het gezellig vinden om gezamenlijk te werken aan bloemstukken. De Bree:,,Voor veel mensen zijn onze activiteiten een avondje uit. Bovendien ga je met iets leuks naar huis."

Het is niet alleen gezellig op de avonden die 3Flora organiseert. Er wordt wel degelijk hard gewerkt. ,,Ja, je moet je wel blijven focussen op waar je mee bezig bent", verduidelijkt Loes de Bree. ,,Maar daar omheen zie je ook dat mensen elkaar beter leren kennen."

OUDERE DAMES Het ledenbestand bestaat voornamelijk uit vrouwen. ,,Bloemschikken blijkt geen mannenactiviteit", zegt Loes de Bree. ,,Daardoor bestaat 3Flora momenteel voornamelijk uit oudere dames. Dat wil niet zeggen dat mannen of jongere leden niet welkom zijn overigens." Pien Harff-Niekerk valt haar bij. ,,Absoluut niet! We hopen te blijven groeien en zouden het leuk vinden om ook jongere leden bij onze activiteiten te mogen begroeten."

Op woensdag 10 april staat de Paas-doe-avond van 3Flora op het programma. ,,Wij verwachten ongeveer vijfenzestig deelnemers", vertelt Pien Harff-Niekerk. ,,Dat is niet het hoogste aantal van het jaar. Traditioneel is dat rond de kerst. Dan verwelkomen we jaarlijks zo'n vijfenzeventig mensen die het leuk vinden om een kerststukje te maken dat ze thuis gezellig kunnen neerzetten."

Het is in de wintermaanden vaak drukker dan in de zomer. ,,Maar dan nog komen er een kleine vijftig mensen op de doe-avonden af", aldus Harff-Niekerk.

MIJLPAAL Het lustrum is voor het bestuur van 3Flora aanleiding om extra uit te pakken tijdens de activiteiten. ,,We zorgen voor diverse lekkernijen en zullen komende zomer met een Prosecco proosten op ons vijfjarig bestaan", zegt voorzitter Pien Harff-Niekerk. ,,Want een vijfjarig bestaan is toch een prestatie die je moet vieren. Dat realiseer je je eigenlijk pas als het zo ver is. Dit is wel een mijlpaal. Maar ook tijdens de zomer doe-avond gaan de handen uit de mouwen om een fraaie groendecoratie in zomersfeer te maken."

Er staan in het voorjaar nog workshops gepland op de woensdagen 17 april en 8 mei. Mensen die interesse hebben in de activiteiten van 3Flora zijn van harte welkom.

advertentie
advertentie