Vanaf eind april betalen voor Henschotermeer. Het hek staat deels.
Vanaf eind april betalen voor Henschotermeer. Het hek staat deels. Monique José Timmermans

Henschotermeer tot 1 juli gratis toegankelijk

2 april 2019 om 11:03 lokaal

MAARSBERGEN Vanaf 1 juli moeten bezoekers entree gaan betalen voor het Henschotermeer. Bezoekers kunnen dan een dagkaart of abonnement aanschaffen die bij de toegangspoort door middel van een QR-code gescand wordt.

,,Het eerder geïntroduceerde gezichtsherkenning systeem voldeed niet aan onze eisen vandaar dat er gekozen is voor dit nieuwe systeem. Dit geeft bezoekers de mogelijkheid om met een dagkaart of met een seizoenabonnement eenvoudig toegang te krijgen tot het Henschotermeer'', aldus een woordvoerder.

Dagkaarten zijn te koop voor 2,95 euro bij één van de betaalautomaten bij de ingang van het meer of online via www.henschotermeer.nl. Naast het kopen van een dagkaart kunnen bezoekers, vanaf 1 juni, online ook een abonnement aanschaffen tegen een gereduceerd tarief van twintig euro per persoon die op 1 juli in zal gaan. Dit abonnement geeft bezoekers tot en met 30 september onbeperkt toegang tot het Henschotermeer. Het stallen van (brom)fietsen is gratis, mits geplaatst in de fietsenstallingen. Het parkeren van motorvoertuigen is, net als in de oude situatie, tegen betaling van het geldende tarief. Vanaf 1 juli tot en met 30 september geldt een gereduceerd tarief van zeven euro voor een dagkaart.

advertentie
advertentie