Afbeelding
Cees Keur

Geen onderzoek naar De Woerd

lokaal

DRIEBERGEN Het Heuvelrugcollege stelt geen onderzoek in naar de gang van zaken rond het voormalige, gemeentelijke composteerterrein bij landgoed De Woerd. Inwoner Toon van der Sande beschuldigde burgemeester en wethouders vorige maand van een gebrek aan integriteit bij de bodemsanering. Tijdens de besluitvorming daarover zouden de raadsfracties zijn misleid.

Michiel Schaaij 

Maar volgens een ambtelijk memo aan de gemeenteraad is er niets aan de hand. Het college wast zijn handen in onschuld en ontkent dat de gemeenteraad onjuist werd geïnformeerd over de vervuiling en het opruimen daarvan. De kosten van de saneringsoperatie werden door de gemeente op zich genomen en niet door de landgoedeigenaar. Volgens Van der Sande was dat niet in de haak.

[AANTIJGINGEN] Van der Sande onderbouwde zijn aantijgingen aan het adres van het college met verschillende gemeentelijke documenten. Die kreeg hij boven tafel met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Volgens de Driebergenaar zouden sommige belangrijke stukken bewust niet beschikbaar zijn gesteld aan de gemeenteraad.

[WELOVERWOGEN] Het college vindt echter dat de gemeenteraad correct en uitgebreid op de hoogte is gebracht. De raadsleden konden van alle relevante gegevens kennis nemen, aldus het memo. Het raadsbesluit om 230 duizend euro voor de sanering uit te trekken, zou daarom weloverwogen genomen zijn. Bovendien was de vervuiling door de gemeente zelf veroorzaakt.

[BESCHULDIGINGEN] In het memo wordt resoluut afstand genomen van de verwijten die Van der Sande vorige maand voor de open microfoon van de gemeenteraad uitte. Eerder verklaarde wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) al dat hij zich niet in die kritiek herkende. Het is nog niet duidelijk of de Heuvelrugpolitiek genoegen neemt met de uitleg van het college.

[NATUUR] Inmiddels ligt het voormalige composteerterrein er verlaten bij, in in afwachting van een natuurbestemming. Daardoor moet er een open ecologische verbindingszone ontstaan tussen het Kromme Rijngebied, de Utrechtse Heuvelrug, het Gooi en de zuidelijke Vechtplassen. Er loopt nog een beroep over de plannen bij de Raad van State.

advertentie
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 17 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 4 jul, 20:45
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 4 jul, 11:16
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 4 jul, 07:20
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 4 jul, 07:14
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 jul, 07:30