Afbeelding
Ellen Kooiman/Jan Crets

Schaapsherder over gestolen wagen: 'Vreselijk vervelend'

lokaal

MAARSBERGEN Bij de Maarsbergse schaapherder Jan Crets is in de nacht van zondag op maandag de terreinwagen die achter zijn woning stond, gestolen. Crets en zijn vrouw Ellen Kooiman gebruikten de wagen voor verschillende werkzaamheden. Verslagenheid overheerst. ,,Ik heb niks gehoord, en ook de honden zijn niet aangeslagen", vertelt Crets.

Hij vervolgt: ,,We hebben de wagen tweedehands gekocht, en hebben er zelf, speciaal voor ons werk, verschillende aanpassingen aan gedaan. Bijzonder is dat de wagen op plekken kan rijden waar een normale auto niet kan komen. We vervoeren er vooral rasters mee. Dat zijn afzettingen die we uit kunnen rollen, en waar stroom op kan worden gezet. Die wegen zes kilo, en wij hebben er twintig", verzucht hij. ,,Als je die lopend moet vervoeren, ben je de hele dag bezig." Het geeft aan hoe belangrijk de wagen voor de herders is.

ZESTIENDUIZEND EURO Het voertuig kost nieuw 16.000 euro. Crets: ,,Geld voor een nieuwe wagen is er helaas niet." Ook is hij hiervoor niet verzekerd, omdat dat simpelweg niet kan. ,,Het is allemaal enorm vervelend. Onze werkzaamheden zijn hierdoor echt bemoeilijkt. Bedrijfstechnisch is dit een ramp.”

De wagen is van het merk John Deere. ,,Een Gator om precies te zijn”, voegt hij toe. ,,De daders hebben de wagen waarschijnlijk versleept om hem verderop in te laden. Ik heb er echt niks van meegekregen.” Ook bij de buren van Crets zijn in dezelfde nacht meerdere spullen ontvreemd.

Crets hoopt dat de John Deere snel wordt gevonden. ,,Vooral ook voor de schapen, al zullen zij daar zelf weinig last van hebben”, grapt hij. ,,Maar als er schaap overlijdt, halen we die ook altijd op met de wagen. De beesten liggen meestal op plekken waar je met een normale auto niet kunt komen. Om nou een schaap van ruim zeventig kilo mee te dragen op je schouders; daar zit ik echt niet op te wachten.”

Wie meer over de diefstal weet wordt opgeroepen informatie door te geven aan de politie. Dat kan via telefoonnummer 0800-8844.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 14 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 19 uur geleden
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 15 aug, 16:52