Inge Boot (links) en Marina Steinmann, auteurs van Kakeibo
Inge Boot (links) en Marina Steinmann, auteurs van Kakeibo Anne-Marie Peek-Kok

Boek Ontmoet Groet: Kakeibo, het hippe Japanse huishoudboekje

lokaal Deel je nieuws

Tijdens de Boekenweek (23 – 30 maart) komen op zaterdag 23 maart van 14 – 16 uur auteurs Inge Boot en Marina Steinmann voor een signeersessie van KAKEIBO, het hippe Japanse huishoudboekje voor 2019.

Kakeibo is de succesvolle traditie van het Japanse huishoudboekje. Al meer dan honderd jaar verdelen Japanse vrouwen vooraf hun geld in potjes en schrijven hun uitgaven op. Doel? Een duidelijk financieel inzicht, een jaar lang. De uitgaven bijhouden in je Kakeibo leeft nog enorm bij Japanse vrouwen. In de VS en in Europa begint de Kakeibo ook steeds meer bekend te raken. Met behulp van dit kasboek wordt geleerd om bewuster geld uit te geven voor een gelukkig leven zonder financiële stress. Kakeibo: “op een eenvoudige manier mindful met je geld omgaan”.

Inge Boot (Doorn en Utrecht) en Marina Steinmann (Leersum) hebben met hun voorliefde voor Japanse filosofieën en deskundige trainerservaringen de Nederlandse KAKEIBO voor vrouwen ontwikkeld om hen in te wijden in deze prachtige eeuwenoude Japanse kunst en filosofie en hen financieel te laten groeien en bloeien.

Naast partner en moeder zijn beiden Lean Sensei. Van oorsprong is Lean een Japanse filosofie om bedrijfsresultaten te verbeteren en meer klantwaarde te creëren. Inge en Marina behaalden allebei een Lean Six Sigma Black Belt en zijn projectmanagers van verbeter/verandertrajecten en geven trainingen bij een grote overheidsinstelling in Nederland.

KAKEIBO is genomineerd voor de long list Z-O-U-T schrijvers 2019.

Recensie: “Met Kakeibo kun je op elke dag van het jaar beginnen, de auteurs hebben het dagboekje 52 weken lang gemaakt. Elke week kun je met potlood (dan kan je het later nog bijwerken) het overzicht in het boekje invullen. Na afloop van elke maand vul je een kort maandoverzicht in. Op de Kakeibo wijze ga je erover reflecteren, de auteurs helpen je hierbij. Je hebt een jaar de tijd om op de Kakeibo manier je financiën op orde te brengen. Ik start gewoon op de eerste dag van het nieuwe jaar met de atarashi sutato, de nieuwe start. Dat is het leuke van dit boekje, je wordt door de leuke maandteksten steeds meer geïnspireerd om vol te houden. Wijsheden als: “En toen kwam de dag dat het risico om opgevouwen in de knop te blijven zitten groter was dan het risico om te bloeien” passeren de revue. Het hele boekje is doorspekt met de Japanse filosofie.” 

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 13 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 16 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 22 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33