Afbeelding
Marc Satijn

Aanpak N227 uitgesteld tot 2020

lokaal Amersfoortseweg Doorn

DOORN De aanpak van de Amersfoortseweg wordt uitgesteld tot 2020. Direct na de winter gaat de schop in de grond. Dat beloofde verkeerswethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) donderdagavond aan de gemeenteraad. Boonzaaijer noemde zijn eerdere planning ,,te ambitieus". Hij gaf toe dat oplevering voor de  bouwvakvakantie van dit jaar niet realistisch was.

Michiel Schaaij

Met name de fracties van de VVD en D66 hoorden de boodschap van Boonzaaijer knarsetandend aan. Zij vinden dat de omwonenden nu wel lang genoeg hebben gewacht en zouden het liefst morgen al met de renovatie van de weg beginnen. Voor winkeliers is het uitstel wél goed nieuws.

OPENGEBROKEN De ondernemers gaan ervan uit dat de nabijgelegen Kampweg van nieuwe nutsleidingen is voorzien, als in 2020 de Amersfoortseweg wordt afgesloten en opengebroken. Eerder noemden ze een gelijktijdige afsluiting van beide winkelstraten een ramp, die voor enorme omzetdalingen en wellicht zelfs faillissementen zou zorgen.

SOEBATTEN Na bijna vier jaar politiek soebatten over de reconstructie van de N227 in Doorn-Noord, deed wethouder Boonzaaijer een harde toezegging aan de buurtbewoners. De opknapbeurt van de weg ligt nu vast en die belofte kan niet ongedaan worden gemaakt. Ook niet door eventuele nieuwe, draconische bezuinigingsmaatregelen van de gemeente.

LASERCONTROLES Als de Amersfoortseweg over ruim een jaar wordt opgeleverd, kunnen automobilisten vanuit en in de richting van Maarn niet langer ongehinderd gas geven. Een uitbuiging iets ten noorden van de Beatrixlaan moet de snelheid eruit halen. Om de pijn van de vertraging bij omwonenden te verzachten, zegde Boonzaaijer toe dat er dit jaar extra lasercontroles worden gehouden.

OVERSTEEK Het uitstel van de reconstructie heeft ook gevolgen voor basisschool Kameleon aan de Van der Leelaan. Ouders zullen nu een jaar langer hun vrijwillige klaar-overdiensten moeten draaien. Daarna is de oversteek ter hoogte van de Willem de Zwijgerlaan voorzien van verkeerslichten. Overigens hadden sommige partijen geen goed woord over voor het gebrek aan vrijwilligers .

A-SOCIAAL VVD-raadslid Evert de Boer noemde het onbegrijpelijk, dat er niet genoeg ouders te vinden zouden zijn om leerlingen te helpen met oversteken. ,,Het gaat tenslotte om de veiligheid van hun kinderen", aldus De Boer. Francine van der Velde (BVHlokaal) betitelde het vrijwilligersgebrek zelfs als ,,a-sociaal".

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47