Afbeelding
Politie

Jongen (12) bedreigd in Doorn

12 maart 2019 om 16:01 lokaal

DOORN Een 12-jarige jongen is dinsdag 5 maart in Doorn bedreigd. Dat heeft de politie bekend gemaakt. Een jongen van 15 of 16 jaar trok een scherp voorwerp en eiste geld. Omdat het slachtoffer niks bij zich had ging de jongen er weer vandoor. De politie is op zoek naar getuigen, en heeft daarbij ook specifieke getuigen op het oog.

De 12-jarige jongen liep rond 14.30 uur over de Driebergsestraatweg. Op dat moment reed een groepje fietsers langs van 15- of 16-jarigen. Eén van de fietsers stopte. De jongen liep op het slachtoffer af en vroeg hem om geld. Toen de 12-jarige jongen zei dat hij dat niet had trok de fietser een scherp voorwerp en bedreigde het slachtoffer daarmee. Op dat moment fietste er een vrouw langs. De 12-jarige jongen riep om hulp maar de vrouw fietste verder. Toch besloot zijn belager om er dan vandoor te gaan.

GETUIGEN GEZOCHT De politie heeft deze poging straatroof in onderzoek en wil graag met getuigen spreken. Mogelijk weet de groep fietsers meer. Ook komt de politie graag in contact met de vrouw die op het moment van het incident langsfietste. Mogelijk had ze op dat moment de ernst niet in de gaten maar heeft ze wel bruikbare informatie. Ook met andere getuigen komt de politie graag in contact. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of via het online tipformulier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie