Afbeelding
Politie

Jongen (12) bedreigd in Doorn

lokaal

DOORN Een 12-jarige jongen is dinsdag 5 maart in Doorn bedreigd. Dat heeft de politie bekend gemaakt. Een jongen van 15 of 16 jaar trok een scherp voorwerp en eiste geld. Omdat het slachtoffer niks bij zich had ging de jongen er weer vandoor. De politie is op zoek naar getuigen, en heeft daarbij ook specifieke getuigen op het oog.

De 12-jarige jongen liep rond 14.30 uur over de Driebergsestraatweg. Op dat moment reed een groepje fietsers langs van 15- of 16-jarigen. Eén van de fietsers stopte. De jongen liep op het slachtoffer af en vroeg hem om geld. Toen de 12-jarige jongen zei dat hij dat niet had trok de fietser een scherp voorwerp en bedreigde het slachtoffer daarmee. Op dat moment fietste er een vrouw langs. De 12-jarige jongen riep om hulp maar de vrouw fietste verder. Toch besloot zijn belager om er dan vandoor te gaan.

GETUIGEN GEZOCHT De politie heeft deze poging straatroof in onderzoek en wil graag met getuigen spreken. Mogelijk weet de groep fietsers meer. Ook komt de politie graag in contact met de vrouw die op het moment van het incident langsfietste. Mogelijk had ze op dat moment de ernst niet in de gaten maar heeft ze wel bruikbare informatie. Ook met andere getuigen komt de politie graag in contact. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of via het online tipformulier.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47