Afbeelding
Google Streetview

Spitsafsluiting Haarweg ter discussie

8 maart 2019 om 14:20 lokaal

OVERBERG De spitsafsluiting van de sluiproute tussen Overberg en de afrit van de A12 in Maarsbergen is niet langer nodig. Volgens VVD-raadslid Evert de Boer staan er sinds de verbreding van A12 bijna geen files meer op de snelweg. Alleen op de afrit staat het verkeer nog weleens vast. De Boer wil van het college weten, of er nog wel redenen zijn om de Haarweg afgesloten te houden.

Michiel Schaaij

Om files op de A12 te ontwijken, kozen in het verleden veel automobilisten uit Veenendaal ervoor om via de Haarweg, de Altena en de Parallelweg te rijden. Om daaraan een eind te maken werd de Haarweg tussen zeven en negen uur in de ochtend gesloten verklaard. Vanaf de Bergweg in Overberg mogen sindsdien alleen inwoners met een ontheffing de Haarweg gebruiken.

OPHEFFEN De Boer stelt nu de spitsafsluiting van de weg ter discussie. Als er geen goede redenen zijn om automobilisten de toegang te blijven ontzeggen, vraagt de VVD aan het Heuvelrugcollege om de afsluiting van de Haarweg op te heffen. Overigens heeft de gemeente de ochtendafsluiting al wel tijdelijk ongedaan gemaakt. Tijdens de herinrichting van de Koenestraat in Amerongen tussen 11 maart en 12 april mag het gemotoriseerde verkeer van de Haarweg gebruik maken.

AANGEKAART Die maatregel was nodig omdat Overbergers anders wekenlang ver moeten omrijden, om bijvoorbeeld het gemeentehuis in Doorn te bereiken. Dat probleem werd bij de gemeente aangekaart door het in Overberg woonachtige raadslid Teunis Reedijk (CDA). ,,Was nog niet aan gedacht, maar ze gingen er over nadenken", aldus Reedijk op Twitter. Dat nadenken heeft nu geresulteerd in de tijdelijke opheffing van de spitsafsluiting.

advertentie
advertentie