vlnr: Verne, Annemarijne en Florijn zijn de drie schoolkampioenen die door gaan naar de Regionale Voorleeswedstrijd
vlnr: Verne, Annemarijne en Florijn zijn de drie schoolkampioenen die door gaan naar de Regionale Voorleeswedstrijd Helma Bouman

Voorleeswedstrijd in De Binder

7 februari 2019 om 16:16 lokaal Deel je nieuws

Woensdag 2 februari organiseerde de Bibliotheek Z-O-U-T een regionale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in SCC de Binder in Leersum. Een spannende wedstrijd tussen acht schoolkampioenen uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug: Boaz Wereldkidz Kameleon, Doorn, Maria De Uilenburcht, Driebergen Florijn De Regenboog, Amerongen, Chiara Coolsmaschool, Driebergen,  Annick De Hoeksteen, Leersum, Verne De Ladder, Maarn, Zara Wereldkidz Meander, Leersum en Annemarijne Daltonschool Nicolaas, Doorn. Zij werden op school gekozen als beste voorlezer van de groepen 7 en 8.

De jury, wethouder Hans Waaldijk, Bloemenkoningin Gerina van der Sijs en bibliotheekmedewerker Ans Verkerk, had de moeilijke taak uit deze acht de drie beste voorlezers te kiezen. Punten waar de jury op heeft gelet waren o.a. stemgebruik en intonatie, contact met het publiek en originele fragmentkeuze.

Florijn, Verne en Annemarijne zijn de drie schoolkampioenen die door gaan naar de Regionale Voorleeswedstrijd op 13 maart in MFC Allemanswaard in Amerongen.

Tijdens deze wedstrijd zullen 9 schoolkampioenen hun fragment voorlezen. De beste voorlezer gaat door naar de Provinciale Voorleeswedstrijd op 11 april 2019 in 'De Kom' in Nieuwegein.

Jaarlijks doet 50% van alle scholen mee aan deze landelijke leesbevorderingscampagne. Het is dit jaar alweer de 26e keer dat het georganiseerd wordt. De landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd met alle provinciale winnaars vindt plaats op woensdag 22 mei 2019 in Schouwburg Amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie