De wens van AH om de winkel uit te breiden zal om meerdere redenen niet in 2019 werkelijkheid worden.
De wens van AH om de winkel uit te breiden zal om meerdere redenen niet in 2019 werkelijkheid worden. Edith Hazelzet

Uitbreiding Albert Heijn Leersum vertraagd

lokaal

LEERSUM Het jaar 2018 is bijna voorbij. Voor velen een gepast moment om het voorbije jaar nog eens de revue te laten passeren. Maar wellicht ook een voorzichtige blik te werpen op het nieuwe jaar. We peilden de meningen van diverse mensen uit de Utrechtse Heuvelrug. Ze blikken terug op 2018 en kijken vooruit naar 2019.

De wens van Albert Heijn Leersum om de winkel uit te breiden zal om meerdere redenen niet in 2019 werkelijkheid worden. Klaas-Jan Koelewijn, eigenaar van Albert Heijn Leersum, licht toe: ,,Ten eerste moet de Vereniging van Eigenaren nog stemmen over de uitbreiding. Dat neemt enige tijd in beslag. Daarnaast is het landelijke team van Albert Heijn dat de winkels verbouwt, Ahold Real Estate & Constuction, extreem druk. Heel 2019 is al volgeboekt. Aankomend jaar worden er circa 150 winkels omgebouwd tot zogenaamde 'echt vers' winkels. In deze winkels komt er nog meer ruimte voor vers, groente, fruit, verspakketten en kant-en-klaarmaaltijden. Een verbouwing met een korte doorlooptijd is alleen mogelijk met Ahold Real Estate & Construction. Zij zijn hierin revolutionair door hun unieke proces waardoor binnen tien dagen elke winkel verbouwd en ingericht kan worden."

KOELING Europese ontwikkelingen spelen ook een rol in het uitstel. Zo treedt op 1 januari 2020 binnen de Europese Unie de 'F-gassenverordening' in werking, een nieuwe maatregel op het gebied van koudemiddelen in koel- en vriesinstallaties. Koelewijn: ,,Natuurlijk willen we dat allemaal in een keer uitvoeren. Hopelijk komen we tegen het derde kwartaal van 2020 aan de beurt, maar dit is nog geen vast gegeven. We zijn wel van plan om in de tussentijd een en ander te veranderen, want daar is de winkel echt aan toe." Zo zal in het eerste kwartaal van 2019 het kassasysteem vervangen worden. ,,Misschien doen we ook nog een commerciële aanpassing, waarbij we diverse assortimentsgroepen zullen uitbreiden. Dit laatste is echter nog niet definitief."

Koelewijn ontkracht het recente nieuws waarin werd aangekondigd dat Albert Heijn Nederland in elke winkel een keuken met eethoek wil bouwen. Hier zouden verse producten live voor klanten bereid worden, om te proeven en voor thuisbezorging. ,,Dit artikel in het Financieel Dagblad heeft voor veel verwarring gezorgd. Ik krijg er ook veel vragen over. Het klopte niet: er komt alleen meer ruimte voor vers en beleving, en verder houden we uiteraard de markt goed in de gaten, ook die van het thuisbezorgen."

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 2 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 20 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ gisteren
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01