Anja Brouwer en Wout staan voor de oude stacaravan, samen met Gertje. Dit wordt straks 'Knuffelkot'.
Anja Brouwer en Wout staan voor de oude stacaravan, samen met Gertje. Dit wordt straks 'Knuffelkot'. Wilco Willemse

Toekomst van De Knuffelweide ziet er weer goed uit

2 januari 2019 om 07:14 lokaal

AMERONGEN Het jaar 2018 is net voorbij. Voor velen een gepast moment om het voorbije jaar nog eens de revue te laten passeren. Maar wellicht ook een voorzichtige blik te werpen op het nieuwe jaar. We peilden de meningen van diverse mensen uit de Utrechtse Heuvelrug. Ze blikken terug op 2018 en kijken vooruit naar 2019.

De nood was hoog toen in september duidelijk werd dat de binnenlocatie van De Knuffelweide niet behouden kon blijven. Dit onderkomen staat niet op de grond van de kinderboerderij en moet gesloopt worden om ruimte te maken voor een woning voor mantelzorg.

TELEFOONTJE ,,Na het artikel wat 27 september in De Kaap heeft gestaan, is het ontzettend hard gegaan", zegt Anja Brouwer, initiatiefnemer en vrijwilliger bij De Knuffelweide. ,,We werden al snel overstelpt met reacties. De gemeente kwam als eerste over de brug en bood aan het nieuwe onderkomen wat we op het oog hadden, voor ons te betalen. Dat telefoontje van wethouder Hans Waaldijk gaf ons de moed om verder te gaan."

GELD NODIG Inmiddels staat het nieuwe onderkomen op zijn plek. Een oude stacaravan, tegen kostprijs vervoerd, maar nog lang geen geschikt onderkomen. Brouwer: ,,Het is een ruime caravan, maar er moet nog wel veel aan gebeuren en daar is nog veel geld voor nodig. Er is veel achterstallig onderhoud en het moet geschikt gemaakt worden als quarantaineruimte voor onze dieren. Ook moet er nog een invalidentoilet geplaatst worden, zodat elke bezoeker hier naar de wc kan. En vooral het aanleggen van een eigen elektra- en wateraansluiting is kostbaar."

REGIO90 De Knuffelweide is blij verrast door alle positieve berichten. Brouwer: ,,Ondernemers op het nabijgelegen industrieterrein sponsoren ons gul, Vorstelijk Wonen uit Leersum sponsort een nieuwe vloer in het onderkomen, van Goed Zo kregen we een fantastische cheque uitgereikt en er zijn nog veel meer initiatieven die ons helpen. Regio90 houdt 'Amerongen in Actie voor De Knuffelweide' in januari. Zij hebben de Amerongse schoolkinderen gevraagd om leuke acties te bedenken waarmee ze wat geld kunnen verdienen voor De Knuffelweide. In een live-uitzending op zondag 27 januari kunnen ze dan komen vertellen wat ze hebben gedaan. Die uitzending wordt gedaan vanuit de Jumbo. Het is allemaal hartverwarmend en we zijn superblij met de hulp. We hebben er alle vertrouwen in dat we dit voorjaar het nieuwe Knuffelkot kunnen openen."

advertentie
advertentie