Kjell mixt graag zijn eigen muziek als hobby-DJ
Kjell mixt graag zijn eigen muziek als hobby-DJ Wilco Willemse

Kjell woont 'heerlijk' in zijn appartement

1 januari 2019 om 17:12 lokaal

AMERONGEN Het jaar 2018 is net voorbij. Voor velen een gepast moment om het voorbije jaar nog eens de revue te laten passeren. Maar wellicht ook een voorzichtige blik te werpen op het nieuwe jaar. We peilden de meningen van diverse mensen uit de Utrechtse Heuvelrug. Ze blikken terug op 2018 en kijken vooruit naar 2019.

In juli werden vijf nieuwe Amerongers verwelkomd. Toen werden de appartementen van complex 'De Rotonde' opgeleverd in het oude apotheek-gebouw aan de Wilhelminaweg. Rhenam Wonen had opdracht gegeven voor het bouwen van de woningen en ging een samenwerking aan met Styx Coaching en Training. Zij huisvesten er hun cliënten die er beschermd kunnen wonen en hulp op maat krijgen aangeboden. Elk van hun cliënten heeft een beperking in het autistisch spectrum.

VEEL GEKLUST Een van die cliënten die in juli de sleutel kreeg van zijn nieuwe appartement is Kjell Admiraal. Hij woonde daarvoor nog bij zijn ouders in Leersum en vond het natuurlijk hartstikke spannend: ,,Het is een heel mooi appartement geworden. Samen met m'n vader en opa hebben we hier heel veel geklust. Na ongeveer drie weken was het klaar en ben ik hier gaan wonen. Ik vind het leuk om muziek te mixen en dat kan ik hier nu lekker doen. Op m'n eigen verjaardag ben ik zelf de dj."

LEUKE DINGEN Kjell Admiraal is blij dat de andere bewoners van het complex ook begeleiding krijgen van Styx: ,,We doen vaak leuke dingen samen. In het weekend hebben we vaak wandeltochten en één keer per maand een gezamenlijke activiteit, bijvoorbeeld zaalvoetbal of darten. Op maandag, woensdag en donderdag eten we samen in De Proloog. Daar hebben we om de beurt kookdienst. Maar meestal ben ik pas laat terug van stage, dus dan is er al gekookt."

COLOR KITCHEN En hoewel Admiraal dus graag voor zich laat koken, kan hij dat zelf ook prima: ,,Ik loop nu stage in Utrecht bij Color Kitchen. Daar sta ik in de keuken en leren ze me hoe ik gerechten klaar moet maken. Ik ben daar nu drie maanden en kan al veel sneller werken. Het is wel best lang reizen met de bus, maar wel heel leuk."

Op dinsdag eet Admiraal meestal bij zijn ouders. Moeder Iris: ,,Het is heel fijn om te zien dat Kjell het zo goed doet. Hij is al veel zelfstandiger. En wij wonen in Leersum, dat is prettig dichtbij voor als het echt even nodig is om bij te springen. De begeleiding van Styx is fantastisch. Dat maakt dat wij met een gerust hart Kjell deze stap hebben kunnen laten nemen."

advertentie
advertentie