Reinier van Kuyk
Reinier van Kuyk Corina Blommendaal

'Veel goede ontwikkelingen op de Heuvelrug'

lokaal

DOORN Het jaar 2018 is bijna voorbij. Voor velen een gepast moment om het voorbije jaar nog eens de revue te laten passeren. Maar wellicht ook een voorzichtige blik te werpen op het nieuwe jaar. We peilden de meningen van diverse mensen uit de Utrechtse Heuvelrug. Ze blikken terug op 2018 en kijken vooruit naar 2019.

Reinier van Kuyk, destijds oprichter van Maupertuus maar nu gepensioneerd, is enorm actief op meerdere fronten. Hij is betrokken bij de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug, het Doorns Dorpsnetwerk en daarnaast is hij bestuurslid van de Stichting Hersenaneurysma patiënten platform.

PRACHTIG JAAR Van Kuyk noemt het afgelopen jaar een prachtig jaar. ,,Als je gestopt bent met werken heb je ineens veel tijd. Mijn vrouw en ik zijn allebei altijd druk bezig met sporten en andere activiteiten. Omdat mijn vrouw een hersenbloeding heeft gehad, zijn we betrokken als ervaringsdeskundigen bij wetenschappelijk onderzoek op dit gebied. In dat verband houden we vijf keer per jaar patiëntdagen bij de Nederlandse UMC's."

VOEDSELBANK Daarnaast is Van Kuyk bestuurslid en vrijwilligerscoördinator bij de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug. ,,Daar mag ik vrijwilligers selecteren, helpen met acties en acquisities. Dat doe ik graag en de mensen die daar als vrijwilliger werken zijn super warm, gezellig, leuk en spontaan. En het is heel waardevol om op deze manier bij te dragen aan het welzijn van mensen die het moeilijk hebben."

DORPSNETWERK De dorpscoördinator vroeg Van Kuyk mee te helpen het dorpsnetwerk weer nieuw leven in te blazen. Dit werk bestond al, maar er gebeurde een tijdje niet zoveel. ,,Ik kreeg het idee voor het adoptieplan, waarbinnen scholen aan zorgcentra verbonden worden. Het is een paar weken geleden succesvol gestart, waarbij leerlingen van Maupertuus bewoners van woonzorgcentrum Beatrix bezochten en leerlingen van de Nicolaas Daltonschool ontvangen werden door Oranjestein. Het is de bedoeling dat dit regelmatig gebeurt en de scholen bijvoorbeeld twee keer per maand op bezoek gaan. Zo leren de bewoners en kinderen elkaar en elkaars leefwereld een beetje kennen." Volgend jaar wordt dit plan verder uitgebreid.

KERSTHAPPENING Omdat er in het centrum van Doorn niet echt iets wordt gehouden voor Kerst, nam het dorpsnetwerk het initiatief voor een kerstmarkt op zaterdag 22 december. ,,Deze kersthappening op het plein voor de Notabelen was heel gezellig en zeker voor herhaling vatbaar. Zo gaat Doorn steeds meer leven. En dat is de bedoeling."

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 3 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 20 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01