Lions Club Utrechtse Heuvelrug vierde in 2018 op feestelijke wijze het vijfenveertig jarig bestaan.
Lions Club Utrechtse Heuvelrug vierde in 2018 op feestelijke wijze het vijfenveertig jarig bestaan. Danny van der Linden

'Mensen samenbrengen door samen te eten'

lokaal

DRIEBERGEN Het jaar 2018 is bijna voorbij. Voor velen een gepast moment om het voorbije jaar nog eens de revue te laten passeren. Maar wellicht ook een voorzichtige blik te werpen op het nieuwe jaar. We peilden de meningen van diverse mensen uit de Utrechtse Heuvelrug. Ze blikken terug op 2018 en kijken vooruit naar 2019.

Lions Club Utrechtse Heuvelrug vierde in 2018 op feestelijke wijze het vijfenveertig jarig bestaan en kijkt terug op een aantal feestelijke momenten. ,,Belangrijker nog vind ik een aantal activiteiten die wij hebben gehouden en nog gaan organiseren", zegt Wilfred Kik, die als voorzitter van de serviceclub actief is.

,,Het hoogtepunt was de Mountainbike Marathon Amerongse Berg", vindt Kik. ,,Daarmee hebben we een bedrag van tienduizend euro opgehaald. Een deel daarvan hebben we geschonken aan de Stichting Vroeger & Nu Driebergen Rijsenburg. Een ander deel van het bedrag is naar Staatsbosbeheer gegaan." Laatstgenoemde zal het geld gebruiken voor de aanleg van een mindervalidenpad op het Leersumse veld.

VEILING Ook op de kunst- en dienstenveiling ten bate van de inrichting van de CultuurHoek aan de Engweg in Driebergen kijkt voorzitter Kik met een goed gevoel terug. ,,Dat was een hele gezellige avond waarbij we een bedrag van 4.500 euro hebben verdiend voor de CultuurHoek", zegt hij.

Ook in 2019 zal de Lionsclub Utrechtse Heuvelrug zich inzetten om geld in te zamelen voor goede doelen in de gemeente. ,,Dat begint al op vrijdag 21 december. Dan houden we in samenwerking met de gemeente en de burgemeester een kerstlunch in de raadszaal voor alleenstaande ouderen", weet Kik.

2019 ,,Wij zetten de lijn door waar we in 2018 mee bezig zijn geweest", legt de preses uit. ,,In 2019 willen we mensen samenbrengen door samen te eten." Eén van de belangrijkste activiteiten die de club in het nieuwe jaar zal houden, is het Pop-up Black & White dinner. ,,Dit vindt plaats op een bijzondere en geheime locatie. We maken er daar dan een speciale en gezellige avond van", zegt Kik. ,,Het diner staat gepland op 15 juni. Alle inwoners van de Utrechtse Heuvelrug kunnen zich voor aanmelden via blackandwhitediner.life."

Tevens hoopt de Lions Club Utrechtse Heuvelrug nieuwe leden te verwelkomen. ,, Met name de leeftijdscategorie veertigers is iets minder goed vertegenwoordigd." Wat de groep bindt, is de betrokkenheid. ,,Dat verwachten we ook van onze leden."

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 17 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01