Peter van der Meij (links) en Roel Berg die de bouw begeleidt.
Peter van der Meij (links) en Roel Berg die de bouw begeleidt. Danny van der Linden

'Het jaar 2019 staat in het teken van verbreding'

1 januari 2019 om 08:21 lokaal

DRIEBERGEN Het jaar 2018 is net voorbij. Voor velen een gepast moment om het voorbije jaar nog eens de revue te laten passeren. Maar wellicht ook een voorzichtige blik te werpen op het nieuwe jaar. We peilden de meningen van diverse mensen uit de Utrechtse Heuvelrug. Ze blikken terug op 2018 en kijken vooruit naar 2019.

Peter van der Meij kijkt als voorzitter van de vereniging die de Cultuurhoek aan de Engweg exploiteert, met een positieve blik terug op 2018. In ongeveer anderhalf jaar tijd is er een cultureel centrum verrezen. Hoewel het gebouw nog niet helemaal klaar is, worden er wel al activiteiten gehouden en zijn atelierhouders er al aan het werk en vinden er uiteenlopende culturele activiteiten plaats.

VEEL BOUWEN ,,2018 stond voor ons in het teken van veel bouwen", zegt Van der Meij. ,,Er staat nu een volwaardig cultuurcentrum, er zijn achttien ateliers verhuurd mede dankzij de Rabobank is de kleine zaal nu af." De Cultuurhoek werd hierbij geholpen door vele vrijwilligers en kunstenaars. (dan moet ik ook anderen noemen) aan de slag gingen om de oude wagenschuur te verbouwen.

,,Ook organisaties als de Lions Club, Rotary en Weldoen hebben een steentje bijgedragen", vertelt Van der Meij. ,,Het tekent de betrokkenheid binnen de Driebergse gemeenschap, net als het flinke aantal vrijwilligers dat zich bij ons gemeld heeft om te helpen tijdens de verbouwing en exploitatie van het gebouw. "

BETROKKENHEID Die betrokkenheid vergroten is meteen het grootste speerpunt voor 2019. ,,We willen het cultuurcentrum echt een plek laten zijn van en door Driebergenaren. Een plaats waar alle inwoners zich prettig voelen en mee doen aan activiteiten", zegt de voorzitter.

Volgens Peter van der Meij kunnen vrijwilligers een rol spelen bij de verbreding van de activiteiten van de CultuurHoek. ,,Mensen die het leuk vinden om dingen te organiseren zou ik willen oproepen om zich te melden. Je kunt denken aan het organiseren van culturele activiteiten als een jazzmiddag of iets met kamermuziek of koren. Maar ook een literair café, leeskring of filmavond behoort tot de mogelijkheden."

NOG NIET KLAAR Ook staan er voor 2019 nog een aantal verbouwingswerkzaamheden op het programma. ,,Hoewel er echt veel is bereikt, zijn we nog niet helemaal klaar", erkent Peter van der Meij. ,,Dus we gaan ook na oud en nieuw verder met de verbouwing."

Mensen die meer informatie willen over de CultuurHoek kunnen het pand aan de Engweg bezoeken of kijken op www.cultuurhoek.nl.

advertentie
advertentie