Luuk Bosman, voorzitter Tussen Heuvelrug & Wetering.
Luuk Bosman, voorzitter Tussen Heuvelrug & Wetering. Danny van der Linden

'Altijd het gevoel dat je meer had willen bereiken'

lokaal

DRIEBERGEN Het jaar 2018 is bijna voorbij. Voor velen een gepast moment om het voorbije jaar nog eens de revue te laten passeren. Maar wellicht ook een voorzichtige blik te werpen op het nieuwe jaar. We peilden de meningen van diverse mensen uit de Utrechtse Heuvelrug. Ze blikken terug op 2018 en kijken vooruit naar 2019.

De vereniging Tussen Heuvelrug en Wetering kijkt met een tevreden gevoel terug op het jaar 2018. Verschillende projecten werden succesvol aangepakt. Met de aanstelling van een nieuwe penningmeester is het bestuur op volle sterkte en klaar voor 2019.

ALDI-DOSSIER ,,Je hebt altijd het gevoel dat je meer had willen bereiken, maar terugkijkend op 2018 ervaar ik een tevreden gevoel", zegt voorzitter Loek Bosman. ,,Een groot dossier was natuurlijk de Aldi die plannen had om naar de Appelgaard te verhuizen. Daar hebben we ons met een aantal andere belanghebbenden tegen verzet. Het besluit is voor ons gunstig uitgepakt, al zijn er nog een aantal juridische formaliteiten. Daar kunnen we positief op terugzien."

Ook het contact dat de vereniging heeft met het college van burgemeester en wethouders wordt door voorzitter Bosman gewaardeerd. ,,Dat werkt erg prettig. Bovendien merken wij dat burgemeester Naafs onze plannen voor het opluisteren van de Heidetuin echt een warm hart toedraagt."

HEIDETUIN De vereniging Tussen Heuvelrug en Wetering organiseerde in het afgelopen jaar twee bijeenkomsten om een begin te maken aan het herstel van de oude glorie van de Heidetuin. ,,Dat gaat erg goed", weet Bosman. ,,De pomp is inmiddels gerepareerd en het baggeren is begonnen. Ook zullen er in 2019 een aantal bomen worden gekapt zodat er weer ruimte komt voor diverse soorten heide."

Een ander speerpunt voor 2019 is de ontwikkeling van een centrumvisie. ,,Daar hebben we binnenkort overleg over met de wethouder", vertelt Bosman. ,,Wij zouden graag zien dat de centrumvisie wordt vastgelegd. Dan kunnen duidelijke afspraken worden gemaakt over nieuwbouw. Nu merk je dat elk initiatief tot discussies lijdt. We hopen dit te verminderen."

MEER GROEN Bosman heeft nog meer plannen:,,Hoewel we in 2018 stappen hebben gezet met ons project om meer bomen te planten in Driebergen, denk ik dat het goed is om daar in 2019 mee verder te gaan." De vereniging Tussen Heuvelrug en Wetering zou graag zien dat er in Driebergen meer ruimte is voor groen. ,,We willen diverse plekken aanwijzen waar volgens ons bomen geplant kunnen worden. Driebergen is een prachtige plaats, maar er is ruimte voor verbetering."

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 1 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 18 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 20 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ gisteren
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01