Afbeelding
Archief BDUmedia

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

lokaal

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

29 december 2018

Langbroek

Oliebollenactie voor onderhoud pastorie
Langbroekerdijk A135
Het oliebollenteam van de hervormde gemeente in Langbroek gaat weer oliebollen bakken en verkopen. De opbrengst is voor onderhoud aan de pastorie. De oliebollen zijn goed gevuld. De prijs voor een zak met tien oliebollen is zeven euro. Het bakken, verkopen en huis aan huis venten is op zaterdag 29 december. De oliebollen zijn te koop in het hervormd centrum op de Brink van 09.30 tot 13.00 uur en warme oliebollen zijn verkrijgbaar aan de Langbroekerdijk A135 in Langbroek.

Leersum

Heuvelrug Open Darttoernooi
13:00 Rijksstraatweg 216
Eetcafé Wereld van Verschil staat zaterdag 29 december in het teken van het Heuvelrug Open Darttoernooi. Dit toernooi is voor zowel beginners als gevorderde spelers. Er wordt gespeeld in poules waarna de knock-outfase begint. Er zijn prijzen te winnen en tevens is er een grote verloting.

Archeologisch koffie-uurtje
19:00 Hoflaan 31
Het maandelijkse archeologisch koffie-uur is op vrijdag 29 december van 19.00 tot 20.00 uur bij de Tijdlijn van Leersum, in de bibliotheek Z-O-U-T in de Binder in Leersum. Tijdens dit uur is het laatste nieuws te horen over archeologische projecten in de gemeente, vragen stellen of voorwerpen laten onderzoeken en informatie uitwisselen over archeologie en de geschiedenis van Leersum en omgeving. Er is gratis koffie en thee met iets lekkers. Toegang is gratis.

31 december 2018

Maarn

Oliebollen bij brandweer Maarn-Maarsbergen
9:00 Tuindorpweg 8c
De brandweer Maarn-Maarsbergen zal op 31 december van 09.00 tot 16.00 uur in samenwerking met bakker Bos weer oliebollen en andere lekkernijen verkopen. Een gedeelte van de opbrengst zal worden gedoneerd aan Stichting Hartekind. Stichting Hartekind zet zich in voor wetenschappelijk onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. De doelstellingen zijn betere overlevingskansen voor kinderen.

Amerongen

Wereldvrede meditatie in de Rijnkapel
13:00 Imminkstraat 1A
Op de laatste dag van het jaar wordt al vele jaren de wereldvrede meditatie gehouden. Overal ter wereld komen op hetzelfde tijdstip mensen bij elkaar om stil te staan bij vrede in zichzelf, vrede in hun omgeving en vrede in de wereld. Dit jaar doet de Rijnkapel mee aan 'The international World Peace Meditation Day'. Iedereen mag van 13.00 tot 14.00 uur komen mediteren in de Rijnkapel. De meditatie wordt ingeleid door Harry Hoffman. Na de meditatie is er de mogelijkheid om samen wat te drinken en het jaar vredig af te sluiten. Entree gratis.

2 januari 2019

Doorn

Handwerkcafé en biljarten in de Cantina
10:00 Kerkplein 4
In de Cantina is het iedere woensdag van 10.00 tot 12.00 uur mogelijk om te biljarten of te handwerken. Ook is het mogelijk om een spelletje te spelen, te kaarten of te biljarten. De Zoute Inval is een vrij toegankelijke inloopochtend georganiseerd door de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn.

Driebergen-Rijsenburg

Nieuwjaarsreceptie bij de Inloop Driebergen
14:00 Oranjelaan 73
Bij de Inloop Driebergen luiden ze op woensdag 2 januari van 14.00 tot 15.30 uur het nieuwe jaar in tijdens de nieuwjaarsreceptie.

5 januari 2019

Driebergen

De Liedjestrein rijdt weer
11:45 Klaproos 2
Op zaterdag 5 januari is er weer De Liedjestrein in 't Hoge Licht, aan de Klaproos 2 in Driebergen. De Liedjestrein is een peuter/kleuterprogramma voor jonge kinderen en hun (groot)ouders waarin ze veel liedjes zingen, luisteren naar een (Bijbel) verhaal en spelen. In de pauze is er wat lekkers te eten en drinken. Voor meer informatie: Anita De Bruin, 0343-521566.

Amerongen

Familierondleidingen in de kerstvakantie
12:30 Drostestraat 20
Speciaal voor de families en gezinnen houdt Kasteel Amerongen familierondleidingen in de tweede week van de kerstvakantie. Deze rondleiding focust zich voornamelijk op de kinderen. Ontdek samen met een rondleider de geheimen van Kasteel Amerongen. Deze rondleiding is met name geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar oud, maar is ook geschikt voor het hele gezin. De familierondleidingen zijn op donderdag 3 januari, vrijdag 4 januari en zaterdag 5 januari om 12.30 en 14.30 uur. De normale entreeprijzen zijn van kracht.

6 januari 2019

Doorn

Warm welkom in de Kaapse Bossen
12:00 Maarsbergseweg 1
Kom op zondag 6 januari tussen 12.00 en 15.00 uur naar de Kaapse Bossen bij Doorn en proost samen met Natuurmonumenten op een mooi, nieuw natuurjaar. Ga op stap met de boswachter, nip van een hartverwarmende cider of snoep van een warme marshmallow uit het vuur. Kijk voor meer informatie op www.nm.nl/kaapsebossen.

7 januari 2019

Maarn

Nieuwjaarsbijeenkomst 'Doos van Pandora'
10:00 Trompplein 5
Tijdens de Zoute Inval op maandag 7 januari gaat de 'doos van Pandora' open. Vorig jaar, op 8 januari, zijn alle goede voornemens van de aanwezigen in een afgesloten doos gedaan. Wat is ervan terecht gekomen? 'De doos van Pandora' gaat open tijdens deze nieuwjaarsbijeenkomst in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn.

Driebergen

Koffie en spelletjes
10:00 Buzzigburglaan 1
Wekelijks houdt de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een moment voor ontmoeting en ontspanning. Met anderen een kopje koffie of thee drinken en de krant te lezen of juist een spelletje spelen.

9 januari 2019

Overberg

Start hardloopcursus beginners
9:00 Schoolweg 6a
Lo-Pe start ook in 2019 weer met een hardloopcursus voor beginners. Het doel is om in 13 weken 5 kilometer aaneengesloten te kunnen hardlopen. Ze starten vanaf de Dwarsweg in Overberg dus ook heel goed te bereiken vanuit onze buurdorpen. Voor meer info: www.lo-pe.nl.

Doorn

Handwerkcafé en biljarten in de Cantina
10:00 Kerkplein 4
In de Cantina is het iedere woensdag van 10.00 tot 12.00 uur mogelijk om te biljarten of te handwerken. Ook is het mogelijk om een spelletje te spelen, te kaarten of te biljarten. De Zoute Inval is een vrij toegankelijke inloopochtend georganiseerd door de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn.

14 januari 2019

Driebergen

Lezing Lourdesgrot Driebergen-Rijsenburg
10:00 Buzzigburglaan 1
Driebergenaar Hans Havers vertelt maandag 14 januari om 10.00 uur tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen, over de geschiedenis van het grootseminarie Rijsenburg en de Lourdesgrot op het seminarieterrein.

Maarn

Koffieochtend en brei-inloop
10:00 Trompplein 5
Op maandag 14 januari, tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn, zal onder leiding van Miranda Veelbehr van restjes wol met behulp van breimolens dekens gemaakt worden. Vlak voor de zomer zullen de dekens geveild worden. Kom langs, vooraf aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Driebergen-Rijsenburg

Openbare repetities Scherzando
19:45 Damhertlaan 87
Gemengd koor Scherzando in Driebergen houdt openbare repetities. Opgeven kan bij www.secretaris@scherzandokoor.nl of 0343-513498, 06-13686213.

16 januari 2019

Doorn

Handwerkcafé en biljarten in de Cantina
10:00 Kerkplein 4
In de Cantina is het iedere woensdag van 10.00 tot 12.00 uur mogelijk om te biljarten of te handwerken. Ook is het mogelijk om een spelletje te spelen, te kaarten of te biljarten. De Zoute Inval is een vrij toegankelijke inloopochtend georganiseerd door de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn.

Filmhuis Doorn
20:00 Kerkplein 4
Filmhuis Doorn vertoont de film 'Hannah'. Deze dramafilm gaat over een vrouw die worstelt met haar eigen identiteit, nadat haar man in de gevangenis belandt. De zaal is open om 19.30 uur. Entree: zes euro per persoon, uitsluitend op de avond van vertoning.

Driebergen-Rijsenburg

Concert Koningsberger
20:00 Hoofdstraat 117a
Zanger Maarten Koningsberger en pianist Bas Verheijden komen op woensdag 16 januari om 20.00 uur in de Grote Kerk Driebergen met een nieuw programma. Het programma bestaat uit twaalf groepjes van twee liederen met dezelfde tekst, door twee componisten op muziek gezet.

17 januari 2019

Leersum

Lezing kampeerreis Bulgarije/Griekenland
10:00 Hoflaan 31
Ans en Frans Groot, beiden reisbegeleiders bij de ANWB, geven op donderdag 17 januari om 10.00 uur tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum een lezing over hun ervaringen tijdens een kampeerreis naar Bulgarije en Griekenland. De toegang is gratis.

Amerongen

Inspiratieavond voorlezen met gebaren
20:00 Allemanswaard 13
Voorlezen is bijzonder goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Speciaal voor geïnteresseerden verzorgt Wapperkids in samenwerking met de Bibliotheek Z-O-U-T in de Bibliotheek van Amerongen op donderdag 17 januari 2019 een inspiratieavond. Deze workshop is bedoeld als voorbereiding op de Nationale Voorleesdagen (23 januari tot en met 2 februari). Tijdens deze praktische workshop staat het prentenboek van De Nationale Voorleesdagen 'Een huis voor Harry' centraal. Na een theoretische inleiding over de meerwaarde van voorlezen met gebaren inclusief voorbeelden, is er een praktische workshop waarbij gebaren bij het prentenboek getoond en geoefend kunnen worden. Voor de verkoop, van onder andere de Prentenboeken Top 10, is The Readshop Doorn aanwezig. Deze workshop is gratis en iedereen is welkom. De workshop start om 20.00 en duurt tot circa 21.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 6 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 23 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01