Samenzang vrijwilligers tijdens Kerstdiner
Samenzang vrijwilligers tijdens Kerstdiner Danielle Swart

Kerst vier je samen: bijzonder samenzijn in Koningshof

lokaal Deel je nieuws

Vrijwilligers van de Zonnebloem Doorn en de Maartenskerk hebben op Tweede Kerstdag een diner georganiseerd voor alleenstaanden in ontmoetingscentrum de Koningshof. Bedoeld om juist tijdens de feestdagen met elkaar te zijn en de Kerstgedachte te delen. Vijftig mensen uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug hadden zich opgegeven en hebben genoten van een heerlijke maaltijd, gesprekken en mooie muziek.

Initiatiefnemers Betty Engelhard en Wim Schouten van Zonnebloem Doorn hebben samen met dominee Teun Kruiswijk Jansen het Kerstdiner georganiseerd met medewerking van sponsors zoals Albert Heijn Doorn, Gildeslager Merlet, Rabobank Rijn en Heuvelrug en de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Samen met vrijwilligers Fieke van der Kooij, Martha Marie Bugel, Dianne Rietveld en Piet de Vries van de Maartenskerkgemeente is er goed samengewerkt om er een genoeglijke avond van te maken. Een speciaal woord van dank is er voor de inzet van MAVO 2-scholier Koen Jacobs uit Maarsbergen. Hij vervult 25 uur voor zijn Maatschappelijke Stage bij enkele ouderenzorgorganisaties, zoals meehelpen met dit bijzondere Kerstdiner. Hij gaat ook nog op bezoek bij Beatrix en het Zonnehuis waar hij kennismaakt met de woon- en leefomgeving van ouderen.

Tussen de gangen door werd er een gedicht voorgedragen van 11-jarige Kristel Pieterse en het Kerstverhaal over de Engel van Godfried Bomans. Een ad-hoc samengesteld muziekkoortje zong enkele Kerstliederen en een gast speelde prachtig op haar blokfluit. De heer Ton van Cooten uit Langbroek bedankte na afloop alle vrijwilligers voor hun inzet en zei dat hij genoten had. Deze bijzondere avond heeft dus voorzien in een behoefte. Zoals de heer Nico Verbeek uit Driebergen het krachtig verwoordde: 'Ik was de afgelopen week zo druk met allerlei afspraken en uitjes, maar met Kerst zit ik alleen. Mijn zoon is in het buitenland en daarom vind ik het zo plezierig dat er speciaal op deze dagen iets georganiseerd wordt om samen Kerst te vieren'. 

Mocht u interesse hebben om deel te nemen aan activiteiten van Zonnebloem Doorn, dan kunt u zich als gast of vrijwilliger aanmelden bij Betty Engelhard (tel. 414650). Ook als u niet zo mobiel meer bent. U bent van harte welkom!

 

Gezellig samenzijn in de Koningshof
Gast Kerstdiner speelt prachtig stuk op blokfluit
advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 3 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 21 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01