Afbeelding
Babs Bouwman

Bridgen voor een goed doel

lokaal

DOORN Bridgeverenigingen die samen iets organiseren, dat hoor je niet vaak. Op zaterdag 19 januari organiseren negen Heuvelrugse bridgeclubs de drive 'Bridgen voor Bartje'. Bartje staat voor Bartimeus: een expertise-organisatie die mensen met een visuele beperking ondersteunt om het leven te leven zoals zij dat willen. De opbrengst van Bridgen voor Bartje is bestemd voor de locatie Werkplaats Boschwijk. Laurens Roodbol, voorzitter van de Algemene Bridgeclub Driebergen, organiseerde al vaker bridgen voor een goed doel bij zijn eigen club: ,,Ik wilde een keer wat anders: meer deelnemers en een goed doel dicht bij huis. Dit is een mooie groep mensen om je voor in te zetten", aldus Roodbol. Dichter bij je doelgroep kun je niet zitten, want Bridgen voor Bartje vindt plaats in de Werkplaats Boschwijk in Doorn.

Babs Bouwman

Voor Laurens Roodbol was het een verrassing dat er zoveel bridgeverenigingen zijn in de gemeente. Al snel kreeg hij er negen enthousiast voor zijn plan. Bij Bridgen voor Bartje is ruimte voor honderd paren en nu al hebben zeventig paren zich aangemeld. Inschrijven per paar kost dertig euro. Een fijn idee om te weten dat dit inschrijfgeld verdubbeld wordt door sponsoren. Dus alleen al door je in te schrijven, draag je dubbel bij aan het goede doel. Met enige trots laat Roodbol weten dat er al voldoende sponsoren zijn gevonden en dat zijn belofte alvast waargemaakt kan worden. Naar verwachting zal de opbrengst rond de 5000 euro liggen. Vanzelfsprekend probeert de organisatie de kosten laag te houden, zodat er zo min mogelijk aan de strijkstok blijft hangen.

KWETSBAAR Met de opbrengst zal Werkplaats Boschwijk heel blij zijn. Ze willen een pergola aan de werkplaats bouwen, zodat cliënten hun buitenwerkzaamheden bij mooi weer in de schaduw kunnen doen. Het tweede doel is een bijdrage voor het project 'Werken aan talent', waarbij jongeren met een visuele beperking op weg geholpen worden naar een reguliere baan, participatiebaan of dagbestedingsactiviteit. Zodat zij zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. Een fijne gedachte dat je door een middag bridgen iets kunt betekenen voor deze groep kwetsbare jongeren.

QUIZ Op zaterdag 19 januari openen om 12.30 uur de deuren van Werkplaats Boschwijk en zijn de bridgers welkom. Na zes ronden is er aan het einde van de middag een dynamische kennis quiz. Verkeerd antwoord? Dan val je af. De twee slimste deelnemers spelen de eind battle. Wout Nijland zorgt voor de muzikale omlijsting. Zijn échte geheim zit in de grote variatie van zijn repertoire, waarbij hij op cabareteske manier zijn publiek meetrekt in de juiste sfeer. Bij een bridgedrive horen prijzen, want ook in dit spel zit een competitief element. De beste spelers kunnen rekenen op originele en handgemaakte prijzen, gemaakt in de werkplaats Boschwijk.

Zin om mee te spelen? Aanmelden kan via: laurens.roodbol@laurensroodbol.nl of 06-10152528. Thuisbridgers en spelers van buiten de gemeente zijn van harte welkom.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 1 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 18 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 20 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ gisteren
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01