Afbeelding
Edith Hazelzet

Juf Milou bij laatste drie verkiezing ‘Leerkracht van het jaar’

23 december 2018 om 09:56 lokaal

LEERSUM Op 20 december kreeg Milou den Houdijker, juf van groep 6 op CBS De Hoeksteen in Leersum, te horen dat zij is doorgedrongen tot de laatste drie basisschoolleerkrachten die in de race zijn om de landelijke titel 'Leerkracht van het jaar'. ,,Ik was zeer verrast. Vrijdagochtend heb ik het verteld aan de leerlingen van mijn groep."

Na de voordracht in oktober door Hoeksteenouders, moest Den Houdijker zelf een motivatiebrief en een filmpje aanleveren aan de jury. Zij neemt het in de categorie basisschoolleerkracht onder andere op tegen de duo-genomineerden meesters Thijs Roovers en Jan van de Ven, de initiatiefnemers van PO in Actie.

Op zaterdag 26 januari, tijdens de slotdag van de onderwijsvakbeurs NOT 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht, is de laatste, beslissende ronde. Dan moeten per categorie de drie overgebleven kandidaten zichzelf pitchen voor een vakjury en daarnaast hebben zij individueel nog een gesprek met hen. 's Middags mogen de supporters van de kandidaten de Jaarbeurs in en dan worden de vier winnaars tijdens een feestelijke bijeenkomst bekendgemaakt.

advertentie
advertentie