Afbeelding
Hartveilig Heuvelrug

Bloemen voor duizendste AED-vrijwilliger Heuvelrug

13 december 2018 om 17:52 lokaal

HEUVELRUG Het AED-netwerk HartveiligHeuvelrug heeft deze week een mijlpaal bereikt: de duizendste AED-burgerhulpverlener heeft zich bij het alarmeringsnetwerk aangesloten. Reden voor voorzitter Willem Fahner om een bos bloemen uit te reiken aan Nelleke van Leeuwen uit Leersum.

Iedere week krijgen in Nederland driehonderd mensen een hartstilstand. De gemiddelde leeftijd van de slachtoffers is 66 jaar. De helft van de slachtoffers heeft nooit eerder hartklachten gehad. Als iemand getroffen word door een hartstilstand dan zijn drie zaken van levensbelang: professionele hulp alarmeren, zo snel mogelijk starten met reanimeren en een AED inzetten.

HartveiligHeuvelrug is actief in Driebergen, Doorn, Maarn/Maarsbergen, Amerongen en Leersum. Doel is om zoveel mogelijk openbare AED's te krijgen zodat overal snel hulp geboden kan worden in geval van een hartstilstand. Belangrijk is dan ook dat er vrijwilligers beschikbaar zijn die een AED kunnen bedienen. Zo kan in steeds meer gevallen binnen enkele minuten hulp geboden worden. Hoe sneller er gestart wordt met de reanimatie, hoe groter de kans van overleven.

advertentie
advertentie