Het winnende team Omanido. Zij namen de door hunzelf beschikbaar gestelde wisselprijs in ontvangst.
Het winnende team Omanido. Zij namen de door hunzelf beschikbaar gestelde wisselprijs in ontvangst. Petra van de Pol

Omanidom wint eigen beker bij Dorpskwis

13 december 2018 om 17:00 lokaal

AMERONGEN De Grote Aamurongsuh Dorpskwis, een initiatief van Amuuz, werd afgelopen zaterdag gehouden. Met 25 teams was de Proloog vol. Wim Meijer en Gijs en Petra van de Pol hadden de kennisquiz over Amerongen in elkaar gezet. Net als vorig jaar won het team Omanido (oud maar niet dom).

Wilco Willemse

Extra bijzonder was dat ze daarmee ook de door hun zelf beschikbaar gestelde wisselprijs mee naar huis mochten nemen. Hoe heet het nieuwe boek van Roeland Schweitzer? In welke straat ligt de Wouterbuurt? Wat wordt in Amerongen bedoeld met 'De Kolom'? Zomaar wat vragen die de deelnemers voor hun kiezen kregen.

TERUGKEREND Petra van de Pol: ,,We maken er een vast terugkerend evenement van, elke tweede zaterdag van december. Het is zo leuk om de vragen voor te bereiden. Je komt veel over je eigen dorp te weten. We gebruiken de opzet van de Pubkwis, dus acht rondes van tien vragen, waaronder een plaatjesronde en een ronde met geluidsfragmenten."

De winnaars van vorig jaar hadden de Amerongse designer Nienke van de Pol van De Wij Vorm opdracht gegeven een wisselprijs te maken. Het werd een porseleinen bord met daarop een ode aan de tabakscultuur. Petra van de Pol: ,,Nienke is mijn dochter en wij wisten hier niks van. We waren echt verrast. Naast het bord ontvingen de winnaars elk een oorkonde en een fles wijn, beschikbaar gesteld door De Proloog."

Het volgende evenement van Amuuz is op 2 maart, dan komt Malford Milligan & the Southern Aces naar Allemanswaard.

advertentie
advertentie