Afbeelding
Danny van der Linden

Verbouwing Aurora van start

29 november 2018 om 11:34 lokaal

DRIEBERGEN Op sportpark De Woerd start maandag de verbouwing van het muziekcentrum van Harmonie Aurora. De muziekvereniging heeft er dan een voorbereiding van twee jaar op zitten. Op het sportpark wordt een multifunctioneel muziekcentrum gerealiseerd. ,,Dat is hard nodig", zegt voorzitter Steef Jansen.

Danny van der Linden

Bij de bouw van het muziekcentrum wordt rekening gehouden met duurzaamheid en speelt de akoestiek een belangrijke rol. ,,In het ontwerp is rekening gehouden met de toekomst. Er is sprake van zonne-energie en er komt een warmtepomp", vertelt Mewis Breij, die namens de vereniging is betrokken bij de verbouwing. ,,Daarnaast verbeteren we de akoestiek. Dit doen we door middel van akoestieke platen. Daardoor wordt de klank beter en minder hard."

Dit laatste is belangrijk voor de muzikanten. Volgens lid Julie Wilson lopen de muzikanten het risico op gehoorbeschadiging. ,,Daarom willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en verbeteringen aanbrengen", zegt Steef Jansen. ,,En die verantwoordelijkheid gaat dus verder doordat we denken aan een energieneutraal en toekomstbestendig gebouw."

CULTUREEL MUZIEKCENTRUM De 85 leden tellende vereniging heeft behoefte aan de grotere ruimte. ,,De grote zaal is gebouwd voor een orkest van 25 leden, maar momenteel hebben we het dubbele aantal muzikanten spelen. Het is behelpen", legt Jansen uit. ,,Door de verbouwing krijgen we de beschikking over een grotere zaal en meerdere kleine oefenruimtes voor de muzieklessen die wij verzorgen."

Het gebouw zal een flinke uitbreiding aan de zijkant richting de parkeerplaats van het sportpark ondergaan. Ook de hoeken naast de ingang worden opgevuld. ,,We zijn heel blij met de mogelijkheden die we krijgen", aldus Jansen. ,,Ook de buitenschoolse opvang die gebruik maakt van ons pand, zal hiermee geholpen zijn. Het kan ook nog ruimte bieden aan andere muzikale activiteiten vanuit de Driebergse gemeenschap."

GROTE ROL Aurora heeft vanuit verschillende partijen steun gekregen om de verbouwing te kunnen doen en hoopt op een bijdrage vanuit de Driebergse gemeenschap. ,,Wij hebben een commissie opgericht en hopen vijftigduizend euro op te halen", legt Wilson uit. ,,Aurora verzorgt veel optredens waar mensen van genieten. De vereniging speelt al 120 jaar een grote rol in het muzikale en culturele leven in Driebergen. Denk aan zaken als het kerstconcert, de intocht van Sinterklaas, optreden voor ouderen in verzorgingshuizen en koningsdag. Dit doen wij belangeloos. We verwachten loyale steun van de Driebergse gemeenschap."

Aurora heeft de actie 'Ik steun Aurora' in het leven geroepen. Via flyers die worden verspreid worden de plannen uitgelegd en bestaat de mogelijkheid om een donatie te doen. ,,Er kan ook via iDeal worden gedoneerd", zegt Wilson. Mensen die meer willen weten over de verbouwing kunnen terecht op www.iksteunaurora.nl.

advertentie
advertentie