Afbeelding
Pixabay.com

Provincie: 'Spooronderdoorgang N226 flinke stap dichterbij'

20 november 2018 om 14:11 lokaal

MAARSBERGEN Een nieuw bovendek met extra rijstroken op de Rijnbrug bij Rhenen en de aanleg van de spooronderdoorgang bij Maarsbergen. Over beide plannen werd maandagavond gedebatteerd in de commissie uit Provinciale Staten.

Midden in Maarsbergen ligt een gelijkvloerse spoorwegovergang in de provinciale weg. De provincie, gemeente en ProRail gaan een tunnel aanleggen om zo de verkeersveiligheid, de doorstroming en leefbaarheid in het dorp te bevorderen. ,,De aanleg van de spooronderdoorgang in de Woudenbergseweg (N226) in Maarsbergen is nu een flinke stap dichterbij gekomen", meldt de provincie. De zogeheten Westvariant, waarbij de Tuindorpweg wordt afgesloten, kan worden uitgewerkt. Los van dat project wordt gewerkt aan de verwijdering van twee tankstations uit de dorpskern.

Om de onderdoorgang aan te leggen is een extra investering van 13,2 miljoen euro van de provincie Utrecht en 2,2 miljoen van ProRail nodig. ,,De commissieleden zijn onaangenaam verrast over deze kostenoverschrijding. Had dit niet kunnen worden voorzien en blijft het hier nu bij, vraagt de commissie zich af." Hierop gaven Gedeputeerde Staten aan dat de tunnel duurder is dan geraamd vanwege onder andere gestegen prijzen en marktwerking.

Ook maakte de commissie zich zorgen dat een groep inwoners van Maarsbergen zich, ondanks de vele bijeenkomsten, nog steeds niet gehoord voelt door de provincie. Zes insprekers kwamen tijdens de commissievergadering hun kritiek uiten over de verdere uitwerking van de spooronderdoorgang, de compenserende maatregelen, en het verplaatsen van de enige bushalte in Maarsbergen.

Provinciale Staten debatteren op maandag 10 december verder over de spooronderdoorgang bij Maarsbergen en over de plannen voor de Rijnbrug bij Rhenen.

advertentie
advertentie