Vlnr met nieuw en oud door elkaar: Frank Keuning (n), Bert-Jan Lappenschaar (n), Anne Mulder (n), Paul Vogt (o), Ludo van Hese (o), Wim de la Mar (n), Ton en Marianne Pronk (o), Ina Mulder (o) en Christel Hoek (n). Bert van Diemen (o) ontbreekt.
Vlnr met nieuw en oud door elkaar: Frank Keuning (n), Bert-Jan Lappenschaar (n), Anne Mulder (n), Paul Vogt (o), Ludo van Hese (o), Wim de la Mar (n), Ton en Marianne Pronk (o), Ina Mulder (o) en Christel Hoek (n). Bert van Diemen (o) ontbreekt. Edith Hazelzet

Avondvierdaagse bedankt oud-bestuursleden

7 november 2018 om 06:40 lokaal

LEERSUM De oud-bestuursleden van de Avondvierdaagse Leersum-Amerongen werden donderdagavond in eetcafé De Remise bedankt voor jarenlange inzet. Sommigen waren er vanaf het begin af aan bij en kregen als beloning voor 24 jaar vrijwilligerswerk een speldje van de Sticht Gooise Wandelsport Bond (SGWB).

Edith Hazelzet

Na de noodkreet vanuit het bestuur van de Avondvierdaagse Leersum-Amerongen begin januari 2018, meldden zich een aantal nieuwe bestuursleden en daarnaast nieuwe vrijwilligers. De voorzitter en de penningmeester traden toen direct al af, maar drie bestuursleden bleven nog aan om hun opvolgers tijdens het organiseren van de avondvierdaagse in te werken. Nu was het tijd voor de formele overdracht, maar vooral voor een gezellige avond vol bedankjes en terugblikken. Behalve oude en nieuwe bestuursleden waren er vele vrijwilligers van de Avondvierdaagse aanwezig.

WAARDERING Voorzitter Anne Mulder sprak de aanwezigen toe: ,,Alleen dankzij jullie kon de 23e Avondvierdaagse plaatsvinden. Hartelijk daarvoor." Vervolgens zette zij de scheidende bestuursleden en andere langdurig vrijwilligers stuk voor stuk in het zonnetje. Marianne de Jonge, 24 jaar lang verantwoordelijk voor de inschrijvingen en de medailles, kreeg als eerste een speciaal samengesteld boekje met een terugblik in foto's, uit de collectie van Cees Keur. Hierna volgden Paul Vogt (11 jaar, veiligheid), Ina Cardol (2 jaar, secretaris), Ellen Pronk (24 jaar 'het gezicht van de Avondvierdaagse'), Ton Pronk (24 jaar, eerst vrijwilliger toen penningmeester), Ludo van Hese (13 jaar, verkeersregelaar en later voorzitter) en Bert van Diemen (verantwoordelijk voor de vrijwilligers sinds 1995).Allen ontvingen zij verder een bloemstuk met een Leersums schaapje erin verwerkt. Ook het college van b en w sprak met grote bossen bloemen haar waardering uit voor de jarenlange inzet en samenwerking. Ludo van Hese, oud-voorzitter vatte de speeches als volgt samen: ,,Ik zie hier een hele zaal vol mensen. Een paar van ons nemen afscheid, maar de meesten blijven - en dat vind ik het belangrijkst! Heel fijn om te zien, dat het gewoon lekker doorgaat."

SPELDJES Hans Oostveen van de SGWB, die vanuit de bond in in een kleine veertig plaatsen vierdaagsen begeleidt, reikte met plezier onderscheidingen uit aan het echtpaar Pronk, Ludo van Hese en Bert van Diemen. Arie Stijn sr., scheidend verkeersregelaar en 80-plusser, ontving een speciale zilveren speld van verdienste. ,,Ik tref wel vaker van dit soort loyale types," vertelde Oostveen. ,,Maar hier vertrekt meer dan honderd jaar ervaring. Toch ben ik blij dat het in Leersum zo is uitgepakt na het verontrustende telefoontje van Ludo eind vorig jaar, dat hij vreesde voor het einde van deze avondvierdaagse. Dat hier nu zo'n jong bestuur staat, is best wel uniek."

VACATURES In dit nieuwe bestuur staan momenteel nog twee vacatures open. Voorzitter Mulder: ,,We zijn een beetje aan het schuiven met taken, dus de functienaam doet er even niet zo toe. We zoeken iemand die verantwoordelijk wil zijn voor de communicatie, inclusief website, social media en het vierdaagseboekje. En dan nog een persoon die graag administratieve taken op zich neemt zoals notuleren, het draaiboek bijhouden en optreden als contactpersoon voor de avondvierdaagse. Verder blijven vrijwilligers zoals verkeersregelaars van harte welkom, want lang niet iedereen kan vier dagen aanwezig zijn."

Neem voor meer informatie contact op met info@avondvierdaagseleersum.nl

advertentie
advertentie