Afbeelding
Huis communicatie

Drukbezochte open dag bij Het Sterrenbos

5 november 2018 om 13:51 lokaal

AMERONGEN Ouders, kinderen en medewerkers van Vrije School Het Sterrenbos hebben zaterdagmiddag de deuren van de school wijd opengezet om te vieren dat Amerongen een vrije school heeft. Meer dan honderd belangstellenden kwamen een kijkje nemen, waaronder veel jonge ouders.

De school is gehuisvest in het multifunctionele centrum Allemanswaard, in het gebouw van de voormalige Uitkijk. Het Sterrenbos ging na de zomervakantie van start met twee groepen voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar. De school telt momenteel 25 leerlingen en heeft de ambitie binnen een paar jaar te groeien naar een volwaardige basisschool. 

WARM BAD Volgens het personeel was het een geslaagde dag. ,,We zijn overweldigd door de hoeveelheid mensen", vertelt Gaby de Jongh, clusterdirecteur van Het Sterrenbos. ,,Er waren veel nieuwe ouders met kleine kinderen, omwonenden, geïnteresseerden uit het dorp, opa's en oma's, mensen van andere scholen en van de kinderboerderij. Eigenlijk kwam het hele dorp kennismaken. Het voelde als een warm bad." Kinderen konden spelen, zeep maken en wol vilten terwijl de ouderen rondkeken.

DRAAI GEVONDEN De afgelopen tijd hebben medewerkers en ouders zich ingezet om het schoolgebouw te verbouwen. Er is geverfd en het pand is ingericht. De kinderen hebben hun draai inmiddels ook gevonden. Zo hebben ze hun eerste herfsttafel gemaakt en hebben ze het Michaelsfeest gevierd.

UIL De oudergroep die het initiatief nam voor oprichting van Het Sterrenbos werd zaterdag in het zonnetje gezet door de andere ouders. Zij doneerden daarbij een uil van hout. ,,Die is meteen met beton vastgezet en staat nu naast de voordeur", vertelt De Jongh.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie