ir. Arja Span (Ede), vierde op de AWP-kandidatenlijst voor de Waterschapsverkiezingen op 20 maart 2019 bij waterschap Vallei en Veluwe.  Arja is het gezicht voor het zuidelijk deel van het waterschapsgebied.
ir. Arja Span (Ede), vierde op de AWP-kandidatenlijst voor de Waterschapsverkiezingen op 20 maart 2019 bij waterschap Vallei en Veluwe. Arja is het gezicht voor het zuidelijk deel van het waterschapsgebied. AWP Vallei en Veluwe

Ron van Megen lijsttrekker verkiezingen Waterschap Vallei en Veluwe

lokaal Deel je nieuws

De algemene ledenvergadering van de afdeling Vallei en Veluwe van de Algemene Waterschapspartij (AWP) heeft ir. Ron van Megen benoemd tot lijsttrekker voor de waterschapsverkiezingen op 20 maart 2019. De ledenvergadering nam het advies van de kandidatencommissie unaniem over.

De kersverse in Leusden woonachtige lijsttrekker Van Megen is dankbaar voor het gestelde vertrouwen. “De kieslijst is door de ledenvergadering voor de eerste 21 kandidaten vastgesteld. Waterschapsbestuur vraagt om lokale contacten en kennis. Het is goed om te zien dat we kandidaten uit het hele gebied van waterschap Vallei en Veluwe hebben. Minstens zo belangrijk is dat in ons netwerk lokale maatschappelijke organisaties zitten. Dan weet je nog beter wat er speelt bij de inwoners van dit waterschap.” De AWP-kieslijst zal komende tijd nog verder aangroeien.

Jacqueline Pol (Ugchelen), ir. Ton Bresser (Soest) en ir. Arja Span (Ede) staan als tweede, derde en vierde op de lijst. Samen vormen ze het trio dat de verkiezingscampagne regionaal gezicht gaat geven. “We mogen ons bovendien gelukkig prijzen met een twintiger en dertigers op de kieslijst. In het waterschapsbestuur zie je al genoeg grijs haar”, zegt Van Megen met een lach.

De AWP gaat de waterschapsverkiezingen in onder de naam ‘AWP niet politiek wel deskundig’. Vanwege de aard van de taken vindt de AWP dat niet de politiek maar deskundigen aan het stuur van een waterschap moeten zitten. De AWP onderscheidt zich hiermee van andere partijen in het waterschapsbestuur. Toch zijn diverse leden van de AWP ook lid van een politieke partij. Zij onderschrijven dat waterdeskundigheid belangrijker is dan enkel ervaring in het openbaar bestuur bij een gemeente of provincie.

Van Megen benadrukt dat de AWP vanuit het belang van de inwoners van de waterschappen staat voor integrale afwegingen bij álle kerntaken van een waterschap: waterveiligheid, waterbeheer, waterzuivering. De AWP benadert bijvoorbeeld het natuurbelang ook op deze manier. “Afgelopen weken hebben we nog fel geprotesteerd tegen het tarief van de waterschapsbelasting dat voor natuur is voorgesteld. 600% van het huidige tarief is ongelooflijk voor iets waar al veel subsidiegeld bij moet en van ons allemaal is. Verstandig dat de Unie van Waterschappen nu op dit punt beweegt en een commissie van wijzen benoemt die uiterlijk in juni 2019 met een goed advies moet komen.”

Meer informatie is te vinden op www.AWP.nu

AWP Vallei en Veluwe leden bij het Partijcongres in Apeldoorn. Met van links naar rechts Ron van Megen (#1 op de kandidatenlijst), Jacqueline Pol (#2), Tim van Dijk (#5), Ton Bresser (#3), Arja Span (#4), Herman Voorn (#17) en Alice Jonker(#10).
advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47