Afbeelding
Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Burgemeester 9 november bij Achter De Kaap

1 november 2018 om 13:09 lokaal

LEERSUM Burgemeester Frits Naafs is op 9 november vanaf 10.30 te gast bij Achter De Kaap. Hij is uitgenodigd om te komen vertellen over zijn werk, vooral datgene wat we niet zien in de raadszaal of de media.

Andere onderwerpen die de deelnemers aan Achter De Kaap graag met de burgemeester willen bespreken, zijn: hoe zien B&W burgerparticipatie voor zich? Dit wordt veelvuldig genoemd in het raadsprogramma maar er lijkt geen visie of beleid over te bestaan. Handhaving of het gebrek daaraan is een onderwerp dat vaak voorbijkomt in discussies bij Achter De Kaap. De Leersumers zouden graag meer inzicht krijgen in wat er wel en wat er niet gehandhaafd wordt in hun dorp. Verder lijkt er door de grote schuldenlast van de gemeente financieel weinig mogelijk de komende vier jaar. Waarom wordt er dan bijvoorbeeld een schouw van de openbare weg gehouden, als er nauwelijks iets aan de geconstateerde gebreken gedaan zal worden. En wat doet het ambtenarenapparaat eigenlijk in zo'n periode van weinig financiële armslag? Ook de wens voor een Leersums museum en het achterstallig onderhoud van de Vestiawoningen staan ter bespreking op het verlanglijstje van Achter De Kaap. Natuurlijk kunnen ook andere onderwerpen aan de orde komen.

Bij Achter De Kaap wordt elke vrijdag van 10.30 tot 12.00 uur het lokale nieuws besproken op basis van de editie van Nieuwsblad De Kaap van de dag ervoor. Iedereen is hiervoor welkom in SCC De Binder, aanmelden is niet nodig, de koffie is gratis.

advertentie
advertentie