Nacht van de nacht
Nacht van de nacht Milou Oomens

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

25 oktober 2018 om 15:56 lokaal

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

26 oktober 2018

Driebergen-Rijsenburg

Repaircafé bij de Inloop Driebergen
13:00 Oranjelaan 73
RepairCafé bij De Inloop Driebergen, elke laatste vrijdag van de maand. Aanvang 13.00 uur.

Leersum

Archeologisch koffie uur
19:00 Hoflaan 31
Bij het archeologisch koffie uur kunt u informatie halen en brengen over de geschiedenis van Leersum. Het is vooral een gezellig samenzijn met mensen die geïnteresseerd zijn in de historie van het dorp (en de gemeente). Aanmelden is niet nodig en de (gratis) koffie en thee staan klaar.

27 oktober 2018

Maarn

MMN-wandeling in Maarn: sporen uit verleden
9:30 Buurtsteeg 9
Een prachtige landgoedwandeling in Maarn met sporen uit het verleden door MMMN. Rond de Maarnse Grindweg in Maarn zijn veel aanwijzingen te vinden van (pre)historische bewoning. Op deze wandeling door bossen en heide gaan deelnemers op zoek naar oude middeleeuwse eikenhakhoutwallen en bossen, raatakkers uit de ijzertijd en grafheuvels van duizenden jaren oud o.b.v. van IVN natuurgids Jolanda Blom.

Amerongen

Bijeenkomst 'Wat doet licht?'
19:30 Burg.Jhr.H van den Boschstraat 44
In het kader van de Nacht van de Nacht houdt de Vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen–Leersum, samen met de gemeente zaterdag 27 oktober de bijeenkomst 'Wat doet licht?'. Susanne Schat (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) spreekt over verlichting en veiligheid aan huis. Raymond Creemers (RAVON) spreekt over de effecten van licht op het gedrag van amfibieën. Gratis entree.

Leersum

Workshop Nachtfotografie
19:30 Broekhuizerlaan 2
In het kader van de Nacht van de Nacht organiseert de Vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen – Leersum, samen met de gemeente zaterdag 27 oktober een 'workshop nachtfotografie' in de Heemtuin, onder leiding van Arie Rebergen en Freek Visser. Neem wel je eigen kleinbeeld camera en statief mee. Deelname is gratis. Vanwege een beperkt aantal plaatsen is aanmelding verplicht via info@dorpennatuur.nl

28 oktober 2018

Amerongen

TRCU AutumnTrail Special op 28 Oktober
9:30 Bergweg 13
Trailrunnen en Italiaans eten bij Il Sogno op Zuylestein.

Driebergen-Rijsenburg

Open Ruimte
10:15 Parklaan 7
Open Ruimte Parklaankerk, 28 oktober 2018, 10.15 uur Filosoof/theoloog Chris Doude van Troostwijk over vrijzinnig geloven en communicatie

Amerongen

Zangavond met Kleinkoor Houten
19:00 Jan van Zutphenweg 4
In het Zendings-Diaconessenhuis in Amerongen wordt zondag 28 oktober een zangavond gehouden met als thema "Samen in de naam van Jezus". Aan deze avond verleent het Kleinkoor Houten medewerking onder leiding van Polien Fijan. Verder is er veel tijd ingeruimd voor samenzang. De entree is gratis en het begint om 19.30 uur in de Grote zaal, Jan van Zutphenweg 4 in Amerongen.

29 oktober 2018

Driebergen

Spelletjes en koffie in de bieb
10:00 Buzzigburglaan 1
Zin in een gezelschapsspelletje spelen of ontspannen met anderen koffie drinken? Kom dan naar de Zoute Inval. Wekelijks houdt de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een moment voor ontmoeting en ontspanning. Gezellig met anderen een kopje koffie of thee drinken en de krant te lezen of juist een spelletje te spelen.

Maarn

Op ontdekkingsreis in Congo Brazaville
12:00 Trompplein 5
Tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T, vestiging Maarn, gaat Leendert van den Berg maandag 29 oktober vanaf 10.00 uur een bijzonder verhaal vertellen. De lezing gaat over de reizen die Leendert maakte naar binnenlanden van Congo. De verhalen worden ondersteund met bewegende beelden. De toegang is gratis.

Doorn

Lezing Kunstkring Doorn en omstreken
20:00 Kerkplein 1
Lezing Kunstkring Doorn en omstreken Maandagavond 29 oktober vanaf 20.00 uur. Het thema is "Ik, Maria van Gelre"

30 oktober 2018

Driebergen-Rijsenburg

Café de Kletskousjes
9:30 Sperwerkamp 38
Spelen, zingen en kletsen in het peutercafé. Elke dinsdag voor iedereen van 0-4 jaar. Toegang 2,50 euro en aanmelden is niet nodig.

Maarn

Google Foto's bij de HCC!SeniorenAcademie
13:30 Trompplein 5
HCC!SeniorenAcademie Maarn nodigt een ieder uit om dinsdag 30 oktober vanaf 13.30 uur aanwezig te zijn in De Twee Marken voor het onderwerp Google Foto's. Na de presentatie 'Beter fotograferen met je smartphone' is het nu tijd voor de volgende stap met Google Foto's. Na de pauze is de tijd gekomen dat men de eigen foto's bekijkt en samen het geleerde uit de presentatie gaat toepassen op de eigen smartphone,tablet,laptop.

Amerongen

Levenstestament, erven en schenken
14:30 Koenestraat, 128
Themamiddag over: Levenstestament. Aanwezigen worden geïnformeerd over verschil met een gewoon testament, wat ze kunnen regelen voordat er een opname in een tehuis plaats vindt in verband met erfbelasting, en wat er na overlijden geregeld moet worden. Notaris mevrouw Heleen Vink-van der Klift, specialist familierecht Novia notarissen in Veenendaal gaat hierover spreken op Elim.

Driebergen-Rijsenburg

Mindfulness training
19:30 Traaij 239 a
Op dinsdagavond 30 oktober start er weer een 8 weekse mindfulness training in Driebergen.

Amerongen

Een spannend verhaal schrijven
20:00 Dooiweg
Er worden veel spannende thrillers geschreven, maar kun jij dat ook? Onder leiding van Marie Brummelhuis leer je in twee avonden om zelf een heel spannend verhaal te schrijven met een interessante plot en dreigende cliff hangers. Op dinsdagavonden 30 oktober en 13 november vanaf 20.00 uur in Amerongen. Aanmelden www.cursusprojectamerongen.nl

31 oktober 2018

Doorn

Mind-Walk: ontspan en geniet in de natuur
9:00 Leersumsestraatweg
Op 31 oktober start de cursus Mind-Walk. O.b.v. trainster Ans Roest ga je 5 woensdagochtenden de natuur in. Je leert verschillende ontspanningstechnieken en doet oefeningen met invloeden uit de yoga, tai chi en meditatie. De oefeningen zijn geïntegreerd in een wandeling van ca. 2 tot max. 5 km per keer. De wandelingen, 5 x 1,5 uur, starten om 9.00 uur. Info/aanmelden: welkom@mindmecoaching.nl.

Doorn

Autobiografische schrijfcursus Toen en nu
9:45 Prins Hendrikweg 16
Op woensdagochtend 31 oktober start de autobiografische schrijfcursus Toen en nu in het Schrijftheater. Aan de hand van korte schrijfoefeningen komen herinneringen als vanzelf op papier. Het Schrijftheater biedt een veilige en inspirerende plek aan mensen die op verhaal willen komen. Andere data: 7, 14, 21 en 28 november. Meer weten? www.bijzondereverhalen.nl, 06-498 949 22 (Korine van Veldhuijsen).

Driebergen-Rijsenburg

Marina Marijnen over Maria van Gelre
10:00 Engweg 14
Woensdagochtend 31 oktober spreekt kunsthistorica Marina Marijnen over het gebedenboek van Maria van Gelre. Tijdens deze lezing, die gebaseerd is op de tentoonstelling in het Valkhof, leert u ...'de Maxima van de 15e eeuw'...kennen. Informatie: www.uitdekunstmarina.nl. Kosten € 13,50 bij voorinschrijving; 16,50 a.d. zaal. Svp aanmelden: marina@uitdekunstmarina.nl of 0343-561234

Doorn

Lezing 'Doorn, van kruising tot dorp'
10:00 Kerkplein 4
Tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn op 31 oktober om 10:00 uur geeft de Doornse Historische Vereniging 'Thorheim' een lezing over de ontwikkelingen in Doorn vanaf 1832. Aan de hand van kaarten wordt de groei zichtbaar gemaakt, van eenvoudige kruising tot een volwaardig dorp. Na afloop van de presentatie is er gelegenheid de Oudheidkamer te bezoeken.

Driebergen-Rijsenburg

Workshop lachen bij de Inloop
10:30 Oranjelaan 73
Op vrijdagochtend 31 oktober kunt u meedoen aan een workshop Lachen o.l.v. Jan Diederen.

Driebergen

Tai Chi introductiecursus
20:00 Akkerweg 40
Op diverse locaties start weer een Tai Chi introductiecursus. Taoistische Tai Chi™ kunsten bestaat uit bewegingsoefeningen met een meditatief karakter. Het werkt stressverlagend en is goed voor circulatie, balans, houding, kracht en lenigheid. De bewegingen zijn voor iedereen geschikt ongeacht leeftijd of fysieke conditie. De eerste les is een gratis proefles. Meer informatie op taoist.nl.

1 november 2018

Driebergen

stilte-ontmoeting
14:00 Parklaan 7
Alles wat je aandacht geeft, groeit! Iedere eerste donderdag van de maand bent u van harte welkom bij de stilte-ontmoeting in de Parklaankerk. Vanaf kwart voor twee staat de kring met stoelen klaar. Neem plaats en kom tot verstilling.

Amerongen

Informatieavond artrose
19:30 Kon Wilhelminaweg 85
U bent van harte welkom op onze informatieavond over artrose. Datum: Donderdag 1 november, 19.30 uur Locatie: Gezondheidscentrum Amerongen, Koningin Wilhelminaweg 85 Toegang: Gratis Aanmelding: info@gzc-amerongen.nl, 0343-214444 of via de link https://gzc-amerongen.nl/infomatieav

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

advertentie
advertentie