De bestuursleden Claudia Scholte en Anouschka van Heun zijn het roerend met elkaar eens. Het zijn gezellige avonden.
De bestuursleden Claudia Scholte en Anouschka van Heun zijn het roerend met elkaar eens. Het zijn gezellige avonden. Babs Bouwman

Doornse klaverjassers vieren feest

24 oktober 2018 om 06:40 lokaal

DOORN De klaverjasvereniging in Doorn viert dit jaar het tachtigjarig jubileum. Klaverjasvereniging Hotel Smit is opgericht op 18 oktober 1938 door Nico Smit, destijds eigenaar van Hotel Smit aan de Amersfoortseweg in Doorn. In die tijd mochten alleen mannen lid worden en bedroeg de contributie 0,10 gulden per avond. Er is veel veranderd in die tachtig jaar, behalve de gezellige kaartavonden. Want die zijn nog als vanouds.

Babs Bouwman

De twee bestuursleden Claudia Scholte, secretaris, en Anouschka van Heun, penningmeester, zijn het roerend met elkaar eens. Het zijn gezellige avonden. Claudia Scholte klaverjast al sinds haar vierde en is 26 jaar lid: ,,Mijn vader zat ook bij de club en het kaarten is mij met de paplepel ingegoten". Anouschka van Heun vult aan: ,,Wij zijn geen duffe oude mensen club, want we hebben een hoop lol met elkaar. Elke speelavond is weer anders en er valt altijd iets nieuws te leren. En natuurlijk is het leuk om een pit of mars te halen (alle slagen, red.). Buiten de extra honderd punten die je krijgt, is het gewoon leuk als dat een keer lukt."

WELKOM De klaverjasclub wil haar ledental graag uitbreiden. Liefst met de jongere generatie. Afgelopen Koningsdag hielden ze een Oranjedrive, zodat mensen uit Doorn en omgeving konden kennismaken. Door het overweldigende succes, de zaal zat bomvol, is herhaling in 2019 zeker niet uit te sluiten. Gewoon een keer spontaan meespelen kan ook. Dat is de beste manier om uit te vinden of het je bevalt. Iedere dinsdagavond om 19.30 uur komt de club bijeen in de Ludenzaal van Huize Beatrix. Na drie potjes spelen is de avond ten einde en worden de punten aan het klassement toegevoegd. Eén keer in de maand is er 'prijskaarten' en zijn er prijzen te winnen. En eens in de drie maanden wordt de periodekampioen bekendgemaakt.

JUBILEUM Buiten de kaartavonden om organiseren de klaverjassers ook andere dingen. Sowieso ieder jaar het eindfeest in mei. Dan gaan alle leden, introducees zijn ook welkom, uit eten. Ieder jaar op een andere leuke locatie. Altijd weer een spannend moment, want op die avond wordt ook de winnaar van het jaarklassement bekendgemaakt. De kampioen van de club krijgt een wisselbeker en vanzelfsprekend worden de nummers twee en drie ook in het zonnetje gezet met prijzen. Ter ere van het tachtigjarig jubileum is er op vrijdag 2 november een diner. Maar niet alleen op die datum is het feest. Want ook op reguliere kaartavonden wordt er iets extra's gedaan, zoals een extra feestelijk hapje tijdens het kaarten.

De contributie bedraagt 1,50 euro per avond. En voor 3 euro extra ontvangen deelnemers een hapje en drie drankjes. Joop Engelaar zorgt dat er altijd voldoende drankjes op voorraad zijn en dat de koelkast goed gevuld is. ,,Per slot van rekening draagt de verzorging van de inwendige mens ook bij aan een leuke avond", besluiten de dames. Meer informatie: 06-29465579 of anouschkavanheun@hotmail.com.

advertentie
advertentie