Afbeelding
Lex van Lieshout

Gemeente verkoopt grond bij Burgwal

lokaal

AMERONGEN Opnieuw wil de gemeente een stuk grond verkopen om haar schuldpositie te verbeteren. Deze keer gaat het om de zuidelijke helft van een terrein aan de Burgwal, waar onder andere snoeihout, schoffelvuil en containers worden opgeslagen. Beoogd koper is ditmaal de stichting Het Utrechts Landschap. Wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) zegt dat de in het geheim afgesproken verkoopprijs marktconform is.

Michiel Schaaij

Voor Het Utrechts Landschap komt de transactie als geroepen. De natuurorganisatie uit De Bilt huurde tot dusver de oude Amerongse gemeentewerf aan de Burg. Jhr. v.d. Boschstraat. Maar volgens Boonzaaijer is die locatie in de toekomst bestemd voor woningbouw. Vanuit een nieuw te bouwen loods aan de Burgwal, zou Het Utrechts Landschap het Amerongse bosbeheer prima kunnen voortzetten.

OVERPAD Omdat het te verkopen terrein niet aan de openbare weg grenst, is afgesproken dat Het Utrechts Landschap recht van overpad over de aangrenzende gemeentegrond krijgt. Via een vergelijkbaar recht van overpad blijven ook de sportvelden aan de Burgwal goed bereikbaar voor de gemeente. De natuurorganisatie heeft verder toegezegd, geen hekwerken te zullen plaatsen.

WERKPLAATS Zo nodig mogen vrachtwagens van de gemeente er blijven keren en kunnen shovels snoeihout blijven opduwen. De nieuwe beheerlocatie van Het Utrechts Landschap omvat een werkplaats met een binnen- en buitenstalling, een kantoor en een kantine. Wethouder Boonzaaijer verwacht niet dat inwoners of organisaties overlast zullen ondervinden van de nieuwbouw.

WOEDE Het plan is afgelopen week door het college naar de gemeenteraad gestuurd. Eerder verkocht Boonzaaijer ook al de grond onder het Doornse recreatiepark Het Rosarium en een aantal bosstroken en -paden in Maarn. Daarmee riep hij de woede van BVHLokaal over zich heen. Raadslid Anouk Haaxma verweet de wethouder dat hij gemeenschapsgeld over de balk smeet, door niet de beste deal in de wacht te slepen.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04
Afbeelding
Officieel watertekort door droogte, verdeelplan treedt in werking 3 aug, 17:48
Afbeelding
‘Fantastisch om mensen zo te zien genieten’ 3 aug, 07:30