Afbeelding
Lex van Lieshout

Gemeente verkoopt grond bij Burgwal

lokaal

AMERONGEN Opnieuw wil de gemeente een stuk grond verkopen om haar schuldpositie te verbeteren. Deze keer gaat het om de zuidelijke helft van een terrein aan de Burgwal, waar onder andere snoeihout, schoffelvuil en containers worden opgeslagen. Beoogd koper is ditmaal de stichting Het Utrechts Landschap. Wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) zegt dat de in het geheim afgesproken verkoopprijs marktconform is.

Michiel Schaaij

Voor Het Utrechts Landschap komt de transactie als geroepen. De natuurorganisatie uit De Bilt huurde tot dusver de oude Amerongse gemeentewerf aan de Burg. Jhr. v.d. Boschstraat. Maar volgens Boonzaaijer is die locatie in de toekomst bestemd voor woningbouw. Vanuit een nieuw te bouwen loods aan de Burgwal, zou Het Utrechts Landschap het Amerongse bosbeheer prima kunnen voortzetten.

[OVERPAD] Omdat het te verkopen terrein niet aan de openbare weg grenst, is afgesproken dat Het Utrechts Landschap recht van overpad over de aangrenzende gemeentegrond krijgt. Via een vergelijkbaar recht van overpad blijven ook de sportvelden aan de Burgwal goed bereikbaar voor de gemeente. De natuurorganisatie heeft verder toegezegd, geen hekwerken te zullen plaatsen.

[WERKPLAATS] Zo nodig mogen vrachtwagens van de gemeente er blijven keren en kunnen shovels snoeihout blijven opduwen. De nieuwe beheerlocatie van Het Utrechts Landschap omvat een werkplaats met een binnen- en buitenstalling, een kantoor en een kantine. Wethouder Boonzaaijer verwacht niet dat inwoners of organisaties overlast zullen ondervinden van de nieuwbouw.

[WOEDE] Het plan is afgelopen week door het college naar de gemeenteraad gestuurd. Eerder verkocht Boonzaaijer ook al de grond onder het Doornse recreatiepark Het Rosarium en een aantal bosstroken en -paden in Maarn. Daarmee riep hij de woede van BVHLokaal over zich heen. Raadslid Anouk Haaxma verweet de wethouder dat hij gemeenschapsgeld over de balk smeet, door niet de beste deal in de wacht te slepen.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 6 uur geleden
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 30 jun, 11:45