Afbeelding
Archief BDUmedia

Kazernebouw Vlissingen uitgesteld

9 oktober 2018 om 12:31 lokaal

DOORN De voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe marinierskazerne nabij Vlissingen zijn opnieuw uitgesteld, deze keer naar begin 2019. Voordat de grond bouwrijp wordt gemaakt, mag de Tweede Kamer zich nogmaals over de wenselijkheid van de mariniersverhuizing uitspreken. Dat blijkt uit een kamerbrief van staatssecretaris Barbara Visser van Defensie.

Michiel Schaaij

KRITIEK Eerder zouden de voorbereidingen voor de kazernebouw eind juni beginnen. Na uitstel werden de eerste werkzaamheden voorzien voor oktober. De voorgenomen sluiting van de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn stuit op felle kritiek van mariniers en hun gezinnen. Die voorzien een leegloop van het korps, als ze gedwongen worden naar Zeeland te verhuizen.

DISCUSSIE Verschillende partijen in de Tweede Kamer willen de verhuizing daarom weer ter discussie stellen. Het overleg in de vaste kamercommissie voor Defensie staat voor 5 november in de agenda. Intussen heeft staatssecretaris Visser beloofd om nog geen onomkeerbare stappen te zetten.

advertentie
advertentie