Theatergroep Bint speelt een bijzonder voorstelling over een kind met autisme.
Theatergroep Bint speelt een bijzonder voorstelling over een kind met autisme. Theatergroep Bint

Theater over kind met autisme

lokaal

AMERONGEN Voor de vierde keer houdt Samen op de Heuvelrug een bijeenkomst over omgang met autisme. Eerder ging het vooral om praktische vragen zoals 'Hoe vullen we de zomervakantie in' en 'Hoe maken we een speelafspraak'. Ouders, broertjes en zusje, maar ook opa's en oma's, leerkrachten en ouders van vriendjes kwamen op de informatieavonden af. Nu wordt voor een heel andere opzet gekozen en komt een groep theatermakers een voorstelling spelen.

Wilco Willemse

Namens Samen op de Heuvelrug is sociaal makelaar Bertine van den Bosch nauw betrokken. ,,Uit verschillende gesprekken met gezinnen kregen we signalen dat er behoefte was aan meer informatie over autisme en uitwisseling met andere gezinnen. Vorig jaar juni organiseerden we de eerste themabijeenkomst en al snel bleek er behoefte aan meer. Niet alleen voor de ouders, maar ook voor de rest van de omgeving van een kind met autisme is het niet altijd eenvoudig om de juiste omgangsvorm te vinden. We proberen handvatten te bieden en de reacties zijn positief. Inmiddels weten ouders van elkaar dat ze met dezelfde omstandigheden te maken hebben. Ook weten ze elkaar al zonder ons te vinden, precies wat we voor ogen hadden."

Dinsdag 16 oktober speelt theatergroep Bint de voorstelling 'Een indiaan in huis' in Allemanswaard. Van den Bosch: ,,We zochten een andere manier om het onderwerp bespreekbaar te maken. De voorstelling zet herkenbare situaties neer over autisme en de impact daarvan op de directe omgeving. Casper is het kind met autisme en weet alles van indianen. In zijn wereld is alles overzichtelijk, maar voor zijn ouders is zijn wereld veel moeilijker te begrijpen. Na de voorstelling gaan we met elkaar in gesprek. De voorstelling is voor iedereen vanaf 10 jaar te bezoeken. Voor kinderen met autisme zelf is het minder geschikt."

Kaarten via www.bibliotheekzout.nl/theater

advertentie
advertentie
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 12 uur geleden
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 13 uur geleden
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 15 aug, 16:52
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35