Kinderen van Sport BSO Amerongen in de brandweerbus!
Kinderen van Sport BSO Amerongen in de brandweerbus! Kinderopvang SKDD

Kinderopvang SKDD laat Stints staan

lokaal Deel je nieuws

De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft afgelopen maandag aan het einde van de middag meegedeeld dat Stints in heel Nederland vanaf dinsdag niet meer de weg op mogen. Dit naar aanleiding van de eerste voorlopige resultaten van de Inspectie Leefomgeving en Transport van het onderzoek naar de Stint.

Zoals het ministerie het zelf verwoord op de website van de Rijksoverheid: 'Deze eerste voorlopige resultaten geven aanleiding tot twijfels over de technische constructie van de Stint. Dit zou ertoe kunnen leiden dat de Stint stil valt of juist niet meer remt. Daarnaast zijn er op eigen initiatief technische wijzigingen doorgevoerd aan het ontwerp van de Stints zonder deze opnieuw ter goedkeuring bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voor te leggen. De genoemde bevindingen kunnen een risico vormen voor de bestuurder, de kinderen en andere weggebruikers. Deze nieuwe informatie is reden voor de minister om uit voorzorg te besluiten om de Stints voorlopig niet meer toe te laten op de openbare weg'.

Uiteraard hebben wij per direct onze vervoerschema's aangepast en gezorgd dat vanaf dinsdag 2 oktober de kinderen die normaliter reizen met de Stint nu met andere veilige vervoersmiddelen worden vervoerd. Het alternatieve vervoersplan, dat vorige week preventief gemaakt is in samenwerking met een ervaren vervoersorganisatie, wordt op dit moment gefine-tuned zodat voor deze week en ook voor de langere termijn het vervoer veilig georganiseerd is.

We wachten de eindresultaten van het onderzoek af en zorgen er samen met alle pedagogisch medewerk(st)ers voor dat de kinderen op een veilige wijze worden vervoerd.

Hoewel we in samenwerking met een professioneel vervoersbedrijf een adequaat vervoersplan hebben samengesteld kwam voor de eerste Stint-loze dag extra hulp uit een bijzondere hoek: De brandweer uit Doorn stelde een personen-brandweerauto ter beschikking. De kinderen van Sport BSO Amerongen werden bij Basisschool de Regenboog in Amerongen verrast. Samen met medewerker Mark van Dalem van Sport BSO Amerongen werd de brandweerauto uitgebreid bekeken. Er was ook even tijd om op de sirene te drukken. Ook beantwoordde de brandweer allerlei vragen zoals 'wat moet je doen als er rook is op je slaapkamer?'. Petra van Cooten van brandweer Doorn nam er uitgebreid de tijd voor en maakte direct van de gelegenheid gebruik om ons ook nog even te melden dat, als je vrijwilligster wil worden bij de brandweer je van harte welkom bent!

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 1 uur geleden
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes gisteren
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 4 jul, 20:45
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 4 jul, 11:16
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 4 jul, 07:20
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 4 jul, 07:14
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55