Afbeelding
Bibliotheek Z-O-U-T

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

4 oktober 2018 om 06:01 lokaal

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

4 oktober 2018

Driebergen-Rijsenburg

Stilte-ontmoeting
14:00 Parklaan 7
Iedere eerste donderdag van de maand staat de Parklaankerk van 14.00 tot 14.45 uur open voor de stilte-ontmoeting. Vanaf kwart voor twee kunnen belangstellenden binnenlopen en alvast op adem komen in de kring

Maarn

Workshop Vriendenklets
15:00 Raadhuislaan 9
Donderdag 4 oktober zijn kinderen van 6 tot 10 jaar welkom om een eigen kletsboek te maken. Gezinnig, de uitgever van de populaire kletsboeken, geeft een workshop over kletsen. Kinderen mogen zelf aan de slag met een eigen kletsboek en er is een quiz. De workshop is gratis toegankelijk, aanmelden kan bij Boek&Koek.

5 oktober 2018

Leersum

College Vriendschappen in het dierenrijk
19:00 Hoflaan 29
Vrijdag 5 oktober om 19.00 uur zal schrijver en bioloog Geert-Jan Roebers een minicollege geven in De Binder in Leersum over vriendschappen in het dierenrijk. Dit prikkelend college à la Freek Vonk gaat over vriendschappen, vriendendiensten, broederliefde en opoffering in het dierenrijk. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekzout.nl/theater.

6 oktober 2018

Driebergen-Rijsenburg

Bazaar Immanuelkerk
10:00 Engweg 30
Verkoping bij de Immanuelkerk. Verkoop van groente/fruit, kaas/noten, honing en worst, cakes en krentenbroden, envelop trekken. Er is rommelmarkt waar van alles te vinden is, zijn er tweedehands boeken en dameskleding. Voor de kinderen is er een springkussen aanwezig. De opbrengst gaat naar Voice of Hope.

Maarsbergen

Theetuin kasteel Maarsbergen open
10:00 Maarnse Grindweg 30
Zaterdag 6 oktober is de theetuin van de monumentale Oranjerie van Kasteel Maarsbergen voor de laatste keer dit jaar geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk ook eens op www.landgoedmaarsbergen.nl.

Driebergen

Interactief voorlezen
11:00 Buzzigburglaan 1
Het is weer Kinderboekenweek. Speciaal voor de kinderen van vier tot en met zeven jaar wordt in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen op 6 oktober om 11.00 uur interactief voorgelezen. De kinderen maken kennis met vriendenclubjes, het gevoel er niet én wel bij te horen en vrienden worden met het boek. Allemaal aan de hand van het prentenboek 'Mag ik meedoen?' van John Kelly & Steph Laberis.

Driebergen-Rijsenburg

Derde editie van 't Driebergs Dweiltje
12:00 Traaij 9
De derde editie van 't Driebergs Dweiltje met dit jaar maar liefst elf dweilorkesten. Driebergen wordt deze dag voorzien van gezellige muziek die door dweilorkesten wordt verzorgd. Op de volgende locaties op de Traay zijn de dweilorkesten te aanschouwen: voorkant van de Traay op het plein (naast Telecombinatie); voor het Panterhuis en bij Lieveling.

Amerongen

Zelf schapen drijven
13:30 Dooiweg
Ook zonder hulp van een bordercollie een groep schapen op de gewenste plek krijgen lukt alleen door samen te werken. Passende kleding en schoeisel is gewenst. Inschrijven kan via www.cursusprojectamerongen.nl.

Maarn

Jeugdvoorstelling De club van Loet
15:00 Raadhuislaan 9
Zaterdag 6 oktober vanaf 15:00 uur vindt in boekhandel 'Boek & Koek' in Maarn een jeugdvoorstelling plaats genaamd 'De club van Loet' door Ruth Bakker. Deze voorstelling is geprogrammeerd in het kader van de Kinderboekenweek. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekzout.nl/theater.

Langbroek

Jubileumfeest PJGU Langbroek 85 jaar
21:00 Graaf van Lynden van Sandenburgweg 9
Zaterdag 6 oktober bestaat de PJGU Langbroek 85 jaar. Dit willen ze met alle (oud-)leden en bezoekers vieren. Dit vindt plaats op 6 oktober op de Graaf van Lynden van Sandenburgweg 9 in Wijk bij Duurstede.

7 oktober 2018

Driebergen-Rijsenburg

Viering rond dierendag
9:30 Kerkplein 5
Zorg voor groot en klein, is het thema van de gezinsviering rond dierendag. Kinderen zorgen graag voor dieren, zoals god zorgt voor kinderen. Daarom staan kinderen en (de zorg voor) hun dieren centraal in deze viering. Iedereen mag dan ook een dier meenemen. Veilig in een mandje of aangelijnd. Heb je geen eigen dier? Neem dan een knuffel mee.

Amerongen

Lezingen tweeluik in de Rijnkapel: Spinoza
10:30 Imminkstraat 1A
Spinozakenner dr. R. Nepveu neemt belangstellende mee in het gedachtegoed van de wereldberoemde Nederlandse filosoof uit de Gouden Eeuw: Baruch (Benedictus) Spinoza. Wie was hij? Waar komen zijn ideeën vandaan, en hoe zijn die ook nú actueel? Spinoza wordt door steeds meer mensen als een actuele denker beschouwd. Kosten: 8,50 euro.

Driebergen-Rijsenburg

Kliederkerk Driebergen - De Schepping!
14:30 Hoofdstraat 117a
Kom op 7 oktober mee ontdekken, spelen, kliederen, vieren, zingen, dansen en eten rondom het thema 'De Schepping'. Ga mee op reis in het donker, maak je eigen wolk, knutsel een vogel of vis en verplaats je in het dierenrijk en nog veel meer. Meer info bij via kliederkerk.driebergen@gmail.com.

Driebergen-Rijsenburg

Tangoconcert
15:00 Hoofdstraat 89
Op 7 oktober om 15.00 uur vindt er een tango-concert plaats. Het bekende tango-ensemble Trio Tangata speelt samen met saxofoniste Aubrey Snell een luisterrijk programma. De combinatie saxofoon met bandoneon, contrabas en piano geeft een extra warme kleur aan de al zwoele tango's, aldus de organisatie.

Driebergen-Rijsenburg

Concertserie Sparrendaal
15:00 Hoofdstraat 89

Muziek klinkt altijd mooier in een monument. Buitenplaats Sparrendaal biedt een podium aan bijzondere concerten van hoge kwaliteit. Dat varieert van romantische muziek tot Tango en van 'n kerst- tot familieconcert. Rode draad is dat de saxofoon altijd een rol in de muziek speelt. muziek speelt. Kom vooral luisteren en ontdek de veelzijdigheid van dit instrument en de schoonheid van dit monument.

Maarsbergen

Muziektheater met Ekatharina Leventhal
16:00 Woudenbergseeg 13
Het nieuwe seizoen met concerten op de Deel start met het Muziektheater 'De Weg' van de harpiste en zangeres Ekaterina Levental. Deze aangrijpende voorstelling neemt Ekaterina Levental het publiek mee op 'De Weg' die zij als tiener aflegde en die begon in Tasjkent toen zij met haar familie uit Oezbekistan moest vluchten.

Driebergen-Rijsenburg

Kunst en Foto-expositie aan Huis
17:00 Traaij 239 a
Kunst en Foto-expositie aan Huis op de Traaij 239 a in Driebergen. Kunst van Hanneke Hijmans en foto's van leden van de Fotogroep Bartiméus Zaterdag 6 en zondag 7 oktober van 12.00 tot 17.00 uur.

8 oktober 2018

Driebergen-Rijsenburg

InBetween Cafë Utrechste Heuvelrug
9:00 De Horst 1
Op maandag 8 oktober met de volgende workshops "Innerlijk leiderschap, solliciteren op jouw manier" door Vera Hagens en "Werkwaarden en Drijfveren" door Caro de Rek. Beide workshops duren 1,5 uur. Aanmelden kan via utrechtse-heuvelrug@inbetweencafe.nl.

9 oktober 2018

Driebergen

IKO-lezing: Schaepmanmonument
10:00 Klaproos 2
Jaap Holwerda, voorzitter van de Stichting Credo Pugno neemt belangstellenden mee in de geschiedenis van het Grootseminarie, het Aartsbisschoppelijke Buiten, het Schaepman-monument en het ontstaan van de Lourdesgrot en wat zich daar heden ten dage afspeelt.

Maarn

Dorpsgesprek 9 oktober over Duurzaamheid
19:30 Trompplein 5
Dinsdag 9 oktober houdt Dorpsberaad Maarn-Maarsbergen samen met Hé in het dorpshuis De Twee Marken een Dorpsgesprek dat gericht is op het thema Duurzaamheid: Wat kun je doen als inwoner? Inloop vanaf 19.00 uur.

10 oktober 2018

Driebergen-Rijsenburg

ANWB fietsverlichtingsactie bij de Inloop
12:30 Oranjelaan 73
De Inloop Driebergen doet mee met de fietsverlichtingsactie van de ANWB.

Leersum

Interactief voorlezen 4-7 jaar
15:30 Hoflaan 31
Speciaal voor de kinderen van vier tot en met zeven jaar wordt in de Bibliotheek Z-O-U-T Leersum op 10 en 19 oktober om 15:30 uur interactief voorgelezen. De kinderen maken kennis met vriendenclubjes, het gevoel er niet én wel bij te horen en vrienden worden met het boek. Allemaal aan de hand van het prentenboek 'Mag ik meedoen?' van John Kelly & Steph Laberis.

Driebergen

Nieuw muzikaal initiatief Bas Verheijden
20:00 Hoofdstraat 117A
Op woensdag 10 oktober om 20.00 uur start de nieuwe kamermuziekserie Maestro's van Dichtbij met het pianorecital Clair de Lune: nachtmuziek en nachtschilderijen. Initiatiefnemer van de serie, pianist Bas Verheijden bijt het spits af, samen met diverse schilders uit de regio waarvan nachtschilderingen bij de muziek zullen worden geprojecteerd.

Amerongen

De toekomst van het bos op de Heuvelrug
20:00 Allemanswaard 13
De laatste jaren zijn veel bomen gekapt op de Utrechtse Heuvelrug. Welke invloed zal dit hebben op de biodiversiteit van het bos? Het is de vraag of zo'n maatregel effectief is of dat we de natuur haar gang moeten laten gaan. Bram Mabelis houdt hierover een lezing in Allemanswaard. Aanmelden kan via www.cursusprojectamerongen.nl.

11 oktober 2018

Leersum

Masterclass vuurstenen voorwerpen
10:00 Hoflaan 31
Donderdag 11 oktober om 10.00 uur vindt in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum de aftrap plaats van de Archeologie Dagen op de Heuvelrug met een presentatie over bijzondere archeologische vondsten in Leersum en omgeving.

12 oktober 2018

Leersum

Workshop mozaïek bij Kunstgilde Heuvelrug
14:00 Kerkplein 10
Tijdens de oktober-expositie met beelden en mozaïek van Wim Hart geeft hij twee keer een workshop mozaïek. Opgeven kan bij w.hart1@kpnplanet.nl.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

advertentie
advertentie