Afbeelding
Google Maps

Boerderij Wayenstein maakt kans op duurzaamheidsprijs

27 september 2018 om 18:55 lokaal

AMERONGEN Boerderij Wayenstein op landgoed Zuylenstein in Amerongen maakt kans op de Utrechtse Duurzaamheidsprijs van 2018. De boerderij staat samen met vier andere Utrechtse gebouwen in de finale.

Dit jaar gaat de prijs naar projecten in de provincie Utrecht die een mooi voorbeeld zijn van duurzaamheidsmaatregelen in de restauratiesector. De Duurzaamheidsprijs is een initiatief van de provincie Utrecht.

Vernieuwende oplossingen die bijdragen aan een duurzame toekomst van de provincie worden op deze manier in de spotlights gezet. Omdat 2018 is uitgeroepen tot het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed, heeft de provincie Utrecht de duurzaamheidsprijs dit jaar verbonden aan het duurzaam restaureren van gebouwd erfgoed.

FINALISTEN De vakjury had zeventien initiatieven geselecteerd, die een goed voorbeeld zijn van restauratieprojecten met de beste duurzaamheidsmaatregelen. Vijf van hen zijn door de vakkundige jury gekozen tot finalist. De finalisten die nog strijden om de eindzege zijn, naast Boerderij Wayenstein: het kantoor van het Jongeriuscomplex, het pand Brigittenstraat 20, woningen Rietveldstempels in Hoograven-Zuid en de UCO in een voormalige NS treinloods, allemaal in de stad Utrecht.

PRIJSUITREIKING Tijdens het symposium Duurzaamheid en erfgoed op 15 november wordt de Duurzaamheidsprijs uitgereikt aan een restauratieproject met de beste duurzaamheidsmaatregelen. Door middel van een korte film zullen de finalisten worden gepresenteerd aan het publiek en zal de voorzitter van de jury bekend maken wie de winnaar is. Na de prijsuitreiking zal de film online gezet worden.

advertentie
advertentie