Aubrey Snell (42) uit Alphen aan den Rijn gaat zes concerten geven in buitenplaats Sparrendaal in Driebergen.
Aubrey Snell (42) uit Alphen aan den Rijn gaat zes concerten geven in buitenplaats Sparrendaal in Driebergen. John de Vries

Aubrey Snell 'in concert' in Sparrendaal

lokaal

DRIEBERGEN Aubrey Snell (42) uit Alphen aan den Rijn is een uitvoerend, conservatoriumgeschoold musicus (cum laude afgestudeerd met onderscheiding). Haar favoriete instrument is de saxofoon. Ze wil dit instrument meer voor het voetlicht brengen, want het blijft een ondergeschoven kindje in de klassieke muziekwereld. Om dit te bereiken houdt ze vanaf oktober tot april volgend jaar zes concerten in buitenplaats Sparrendaal in Driebergen.

John de Vries

,,Mensen associëren de saxofoon over het algemeen alleen met jazz", zegt ze. ,,Eigenlijk is bijna niemand op de hoogte van het feit dat het oorspronkelijk een muziekinstrument was voor klassieke muziek."

[SAXOFOON] De saxofoon, rond 1840 uitgevonden door de Belg Alphonse Sax ,was oorspronkelijk bedoeld als aanvulling op de andere instrumenten in het symfonieorkest. ,,Pas veel later is het geworden wat het nu meestal is: een solo-instrument." Dat er zowel moderne als klassieke muziek op gespeeld kan worden, maakt het tot het intrigerende instrument, waarmee Aubrey nu, beginnend in de heuvelrug, aan de slag wil. Waarom in Sparrendaal? ,,Ik viel op het prachtige interieur van het huis, de omgeving. De totale ambiance sprak me aan."

[COMBINEREN] De ruimte biedt haar mogelijkheden om muziek en toneel te combineren. Want Aubrey Snell is ook actrice, theatermaker en regisseuse. Naast haar muzikale uitvoeringspraktijk in diverse ensembles en de saxofoon- en theaterlessen die ze geeft, heeft ze in het verleden al diverse kinder- en familievoorstellingen georganiseerd, waarin de combinatie muziek-toneel fantastisch uit de verf is gekomen.

,,Ik wil in de komende maanden in Sparrendaal zes gevarieerde programma's presenteren met modern en klassiek voor jong en oud, voor elk wat wils." En met de sax als instrument waar het om draait.

Met muziek van onder andere Glass, Piazolla en Milhaud. Maar ook van Jacques Brel en andere Franse chansonniers, waaraan het concert op 3 februari 2019 gewijd is. Op 7 oktober gaat het om Argentijnse tangomuziek die ze samen met het Trio Tangata uitvoert. The Soundtrack Quartet (vier saxofoons) is op 4 november aan de beurt met een programma geïnspireerd op Virginia Woolf met de muziek van Philip Glass.

[SAMENWERKING] Op 23 december volgt een kerstconcert in samenwerking met Beth & Flo en op 27 december is er een familievoorstelling, waarin het verhaal van de Chinese Nachtegaal van Hans Christian Andersen wordt verteld. Aubrey Snell kijkt uit naar deze voorstellingen. Ze hoopt op een flinke publieke belangstelling. Kaarten kosten per voorstelling 25 euro per persoon, inclusief pauzedrankje.

[BESTELLEN] Kaarten zijn te bestellen via het mailadres sparrendaalconcerten@gmail.com of telefonisch via 06-30710006.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 1 uur geleden
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes gisteren
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 4 jul, 20:45
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 4 jul, 11:16
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 4 jul, 07:20
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 4 jul, 07:14
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55