Afbeelding
Hulp voor Helden

Walk 4 Veterans: 11.500 euro voor een veteranenhond

26 september 2018 om 12:39 lokaal

DOORN Ruim 150 wandelaars deden afgelopen zaterdag mee aan de Walk 4 Veterans in Doorn. Samen met de wandeltochten in Havelte en Kwadendamme liepen in totaal bijna 250 deelnemers 11.500 euro bij elkaar voor een veteranenhond, ook wel PTSS-hulphond genoemd.

Jong en oud, burgers, militairen, veteranen liepen 5, 10 of 20 kilometer. Het begin- en eindpunt van de wandeltocht in Doorn was Militair Revalidatie Centrum Aardenburg. Na een toespraak van burgemeester Frits Naafs van gemeente Utrechtse Heuvelrug gingen de wandelaars 's ochtends op pad. Sommige kinderen lieten zich tot stoere soldaat schminken. Voor extra militaire beleving was onderweg een militair kampement ingericht.

Nadat alle wandelaars 's middags weer terug waren, was de officiële afsluiting van deze Walk 4 Veterans. Kees de Rijke, Directeur Personeel en Organisatie bij Koninklijke Landmacht én bestuurslid van Hulp voor Helden, overhandigde de cheque aan Generaal b.d. Peter van Uhm, tevens ambassadeur van Hulphond Nederland. Een aantal deelnemers sloot de dag in stijl af met een blauwe hap.

HULPHOND Hulphond Nederland zorgt voor de selectie, opleiding, plaatsing en nazorg van de veteranenhonden. Eén hond kost 21.000 euro. Hulp voor Helden zamelt geoormerkt geld in voor veteranenhonden.

Sommige Nederlandse veteranen ondervinden dagelijks blijvende gevolgen van afschuwelijke gebeurtenissen tijdens hun missie(s). Ze kampen met een Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS). Een PTSS-hulphond neemt de
eerste signalen van een nachtmerrie waar en maakt zijn baas wakker, waardoor de nachtmerrie stopt. Als zijn baas een paniekaanval krijgt, dan trekt de hond hem weg uit die stressvolle situatie. Veteranenhonden zijn buddy's die er dag en nacht zijn voor de veteraan; ze geven aandacht en voelen vertrouwd. Ze geven de veteraan meer kwaliteit van leven.

Meer informatie op www.hulpvoorhelden.nl

advertentie
advertentie