Afbeelding
Pixabay

'Leersumers verdacht van diefstal portemonnee'

lokaal

LEERSUM John en Henny Achterberg uit Leersum, die bijna een maand vast zaten in een Turkse cel, worden verdacht van de diefstal van een portemonnee. Dat meldt het Algemeen Dagblad op basis van een advocaat die het dossier heeft ingezien.

Het bloemistenechtpaar werd in augustus gearresteerd op de luchthaven van Istanboel, op het punt dat ze naar Nederland wilden reizen. Lange tijd was het een groot raadsel wat de reden van de aanhouding was, het enige dat gemeld werd was dat het door miscommunicatie kwam.

CAMERABEELDEN Het AD meldt nu dat de Leersumers de portemonnee van een Israëlische toerist hebben meegenomen. Die had de portemonnee laten liggen bij een kassa. De diefstal zou zijn vastgelegd op camerabeelden. Daarop is te zien dat de vrouw van het stel de achtergelaten portemonnee pakt en aan haar man geeft. Daarna lopen ze weg. Volgens het AD heeft het stel bekend, spijt betuigd en de portemonnee teruggegeven aan de eigenaar.

John en Henny werden ruim twee weken geleden vrijgelaten en zijn inmiddels weer terug in Nederland. Ze mogen vijf jaar niet in Turkije komen. Wel staat hen nog op 6 november een rechtszaak te wachten.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 16 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 20 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04