Afbeelding
Residence Bosstraat

Contouren 'Résidence Bosstraat' bekend

5 september 2018 om 13:19 lokaal

DRIEBERGEN De contouren van het nieuwbouwproject op de hoek van de Hoofdstraat en de Bosstraat zijn duidelijk. Het college ziet niets in de adviezen van de Welstandscommissie MooiSticht en kiest net als de vereniging Tussen Heuvelrug & Wetering voor een klassieke bouwstijl. ,,Driebergen krijgt op deze plek stijl en allure", voorspelt burgemeester Frits Naafs.

Michiel Schaaij

De adviseurs van MooiSticht wilden op de plek van het oude gemeentekantoor een bebouwing die juist zou contrasteren met de Stichtse Lustwarande. Daar zou ook een hoogteaccent bij horen. Maar volgens wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) zou dat laatste tegen het bestemmingsplan indruisen. ,,Wij neigen iets meer naar de visie van Tussen Heuvelrug & Wetering", aldus Boonzaaijer.

ENQUETE Het plan van de Edese ontwikkelaar en bouwer Van Grootheest is afgelopen dinsdag door burgemeester en wethouders goedgekeurd. Volgens Boonzaaijer heeft een eerdere enquête onder de bevolking zeker invloed gehad op de uiterlijke verschijningsvorm van het nieuwbouwproject. Tussen Heuvelrug & Wetering peilde vorig jaar de mening van inwoners.

BOUWSTIJL Uit de enquête bleek dat een overgrote meerderheid van de deelnemers een voorkeur had voor de zogenoemde historiserende bouwstijl. Daarbij wordt gebruik gemaakt van stijlelementen uit de bouwperiode van de Stichtse Lustwarande. Met het afwijzen van het welstandsadvies kiest het Heuvelrugcollege voor draagvlak onder inwoners, bevestigt Boonzaaijer.

BRANDWEER De wethouder denkt dat volgend jaar begonnen kan worden met de bouw van de 15 appartementen van 'Résidence Bosstraat'. Die worden in verschillende prijsklassen aangeboden, zowel in het sociale als in het middeldure en dure segment. Volgens burgemeester Frits Naafs wordt ook de buitenkant van de brandweerkazerne naast het nieuwbouwcomplex 'opgepimpt'.

KUNSTWERK Voor het kunstwerk dat nu op de hoek van de Hoofdstraat en de Bosstraat staat, wordt een andere plek gezocht, zegt Naafs. Met de keuze die het college nu heeft gemaakt, kan het bouwbedrijf uit Ede eindelijk aan de gang. Van Grootheest had jarenlang een optie op het perceel, waar achtereenvolgens het Driebergse gemeentekantoor en de Eurowinkel waren gevestigd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie