Ellenoor Piersma is namens De Brug betrokken bij de organisatie.
Ellenoor Piersma is namens De Brug betrokken bij de organisatie. privé-archief

Samen lunchen in de supermarkt

lokaal

DRIEBERGEN Mensen die het gezellig vinden om samen te lunchen, kunnen op vrijdag 5 oktober terecht in één van de vestigingen van Albert Heijn in Driebergen. Dan houden de supermarkten, in samenwerking met zorgorganisatie De Brug en de Gouden Dagen, een lunch in de winkel.

Danny van der Linden

Namens De Brug is Ellenoor Piersma verbonden aan het project Gouden Dagen. Op initiatief van de supermarktketen raakte ze betrokken bij de organisatie van de lunch. ,,De lunch is gratis en wordt verzorgd door Albert Heijn", begint ze haar verhaal. ,,Iedereen is welkom en er is plek voor dertig personen per filiaal." De supermarktketen heeft twee vestigingen in Driebergen. Zowel aan de Hoofdstraat als aan De Traaij zijn mensen welkom om te lunchen.

[SPONSORING] Het contact tussen de grote kruidenier en De Brug bestaat al langer. ,,De supermarkten sponsoren maandelijks onze gouden diners op locatie De Vijver met een waardebon van vijftig euro", legt Piersma uit. ,,Tijdens deze Gouden Diners op De Vijver bedenkt een kok de maaltijd die we gezamenlijk bereiden. Overigens was Burgemeester Naafs de eerste keren aanwezig als ober. Dat deed hij erg goed."

Deelnemers aan de Gouden Diners hoeven niet te kunnen koken om mee te doen. ,,We verdelen de taken en groep op kleuren. Zo worden de taken verdeeld. Mensen kunnen bijvoorbeeld groente snijden terwijl een ander zich bezighoudt met het dekken van de tafels." Doelgroep voor deze diners zijn ouderen uit het dorp. Voor de lunch is dat anders, al verwacht Piersma wel dat vooral ouderen gebruik zullen maken van het aanbod. ,,Zij zijn vaker alleen dan jongeren, omdat hun partners bijvoorbeeld zijn overleden."

Het dekken van de tafels is ook één van de taken die De Brug op zich heeft genomen als het gaat om de lunch in de supermarkten. ,,Wij verzorgen de aankleding van de tafels", zegt Ellenoor Piersma, die als vrijwilliger aan De Brug is verbonden. ,,De bedoeling is dat de tafels leuk gedekt worden zodat er een gezellige sfeer ontstaat ."

[ALLEEN ETEN] Het initiatief is ontstaan doordat vooral ouderen vaak alleen eten. ,,Dat is niet zo gezellig", vindt Piersma. ,,Daarom zijn er de Gouden Diners en nu ook de Gouden Lunch." Overigens wordt er op 6 november ook aandacht geschonken aan de partners van mensen die in een verpleeghuis wonen. ,,Zij eten ook vaak alleen", weet Piersma.

Op de novemberdag wordt er een gratis Gouden Diner georganiseerd voor deze partners. ,,Dit is mede mogelijk gemaakt door een gift van de Ronde Tafel." Het mes snijdt met de diners overigens aan meerdere kanten, want er worden ook maatschappelijke stageplekken opgevuld door dit project. ,,Zo leren jongeren meer over werken in deze branche", legt Piersma uit.

Mensen die interesse hebben in de Gouden Lunch in één van de filialen van Albert Heijn in Driebergen moeten komende week de informatie vanuit de supermarkten in de gaten houden. Opgeven kan aan de servicebalies.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 1 uur geleden
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24