Afbeelding
ANP Foto

Fietsen voor de tijger tijdens Veluwse Herfsttocht

4 september 2018 om 06:43 lokaal

DRIEBERGEN De Driebergse Tourclub (DTC) en het Wereld Natuur Fonds (WNF) houden op zondag 30 september voor de vijfde keer de WNF Veluwse Herfsttocht. De verschillende afstanden lopen door het mooie afwisselende landschap van de Utrechtse Heuvelrug, de Gelderse Vallei en de Veluwe. De gehele opbrengst komt ten goede aan het werk van het WNF. Dit jaar gaat de opbrengst, net als vorig jaar, naar de Tijgercampagne.

Speciaal voor families is een gepijlde familietocht uitgezet van 21 kilometer waarbij de deelnemers langs diverse bijzondere bezienswaardigheden komen en het uitgestrekte Utrechtse landschap kunnen bewonderen. Als hoogtepunt van deze route komen de families langs de Pyramide van Austerlitz én maken ze een stop op het duurzame hoofdkantoor van het WNF in Zeist. Hier worden ze ontvangen met lekkers van De Moestuin, en kunnen de kinderen deelnemen aan allerlei leuke
activiteiten. Zo zijn er doorlopend allerlei spellen te doen, kunnen ze op de foto met de mascotte van het WNF: de panda en wordt er, onder andere, een circusworkshop door circusschool Diedom aangeboden. 

TOCHTEN Naast de familietoertocht kunnen de echte fanatiekelingen kiezen uit tochten van 50, 75, 110 en 140 kilometer. Deze tochten voeren richting de Veluwe waarbij Den Treek, De Glind, Lunteren, Harskamp, Kootwijk en Wekerom worden aangedaan. De route van 140 kilometer voert langs het geografisch middelpunt van Nederland en gaat via de Goudsberg en Ederveen weer terug naar de finish in Driebergen.

De opbrengsten van de WNF Veluwse Herfsttocht komen ten goede aan de wereldwijde actie van het WNF voor de tijger. Dat is hard nodig, want de tijger wordt ernstig bedreigd. Een eeuw geleden waren er nog 100.000 tijgers in het wild, inmiddels zijn dat er nog maar 3900. Het leefgebied van de tijger is nog maar 7 procent van wat het oorspronkelijk was. Door deelname aan deze toertocht kunnen deelnemers ook bijdragen om de tijger te beschermen.

advertentie
advertentie