Evita Hendriks bij Buurthuis De Brug
Evita Hendriks bij Buurthuis De Brug L. van der Linden

Buurthuis De Brug pakt uit voor burendag

lokaal

DRIEBERGEN Het is op 22 september weer burendag. Op deze dag worden er in veel buurten door heel Nederland activiteiten georganiseerd om het contact met de buren te verstevigen. Ook in Driebergen zullen tal van buurten een gezellig samenzijn hebben. In de wijk De Wildbaan neemt Buurthuis De Brug het initiatief om er een ouderwets gezellige dag van te maken.

Danny van der Linden

,,We hebben oud-Hollandse spellen geregeld", vertelt Evita Hendriks namens Buurthuis De Brug. ,,Je kunt hierbij denken aan ezeltje prik, basket biljart, een haakse sjoelbak, mega gatenkaas, ring werpen en een tafel bibber spiraal." Met name oudere bewoners zullen een beeld hebben bij deze activiteiten.

POFFERTJES De inspiratie voor het thema oud-Hollandse spellen komt voort uit een traktatie die inmiddels tot een echte traditie van Buurthuis De Brug mag worden gerekend. ,,De poffertjes zijn op het buurthuis altijd erg in trek. Sommige buurtbewoners hebben het al weken voor dit soort dagen over de poffertjes", legt Hendriks uit. ,,We wilden dit jaar een keer iets anders, maar de poffertjes moesten blijven. Oud-Hollandse spelletjes passen natuurlijk enorm bij poffertjes. Bovendien denken we dat buren elkaar beter leren kennen tijdens het doen van spelletjes."

ACTIVITEITEN Wie niet van spelletjes houdt kan ook bij Buurthuis De Brug terecht voor creatievere activiteiten. ,,Dat kan altijd", zegt Evita Hendriks. Op burendag kunnen mensen bijvoorbeeld vogelhuisjes decoreren." De activiteiten tijdens burendag zijn, net als alle andere activiteiten van Buurthuis De Brug geschikt voor alle leeftijden. ,,Jong en oud is welkom en weet ons te vinden", aldus Hendriks die bij mooi weer ook zorgt voor een springkussen op het grasveld nabij het buurthuis aan De Sperwerkamp.

TRADITIE Dat Buurthuis De Brug tijdens burendag geopend is om met de buurt leuke activiteiten te organiseren is inmiddels een regelrechte traditie. ,,Iedereen loopt ook wel even binnen", zegt Hendriks die dit jaar weer ruim dertig buurtgenoten denkt te verwelkomen. ,,Jong en oud loopt en zit door elkaar. Het is echt heel gezellig." Vorig jaar was de Sperwerkamp tijdens burendag gevuld met dieren. ,,De dierenweide was ook een groot succes. Vooral de kinderen uit de buurt genoten daar erg van. Dit jaar zijn er dan wel geen dieren, maar hopelijk wel net zo veel gezelligheid."

Ook op andere dagen in Buurthuis De Brug geopend. Jong en oud is welkom voor een praatje of een activiteit tegen betaalbare prijzen. Met enige regelmaat worden er ook tripjes naar interessante plekken in de provincie georganiseerd. Burendag bij Buurthuis De Brug wordt mede mogelijk gemaakt door een gift van het Oranjefonds. Meer informatie over het buurthuis en het activiteitenoverzicht is te vinden op www.buurthuisdebrug.com.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 11 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01