Afbeelding
Archief BDUmedia

Verkoop boswijkflats: wethouder stelt voorwaarden

22 augustus 2018 om 14:36 lokaal

HEUVELRUG VVD-wethouder Rob Jorg is positief over de mogelijke verkoop van 175 huurappartementen in Park Boswijk. De tussen Doorn en Driebergen gelegen serviceflats zijn nu nog in bezit van Woongoed Zeist. Wat Jorg betreft is het geen probleem als die de appartementen van de hand doet. Het Heuvelrugcollege stelt één voorwaarde: 88 appartementen moeten tien jaar lang als huurwoning beschikbaar blijven voor mensen met een middeninkomen.

Michiel Schaaij

DOORSTROMING Door een deel van de woningen voorlopig als middenhuur te bestempelen, wil het Heuvelrugcollege verstopping van de woningmarkt tegengaan. ,,We vinden het belangrijk dat senioren in onze gemeente doorstromen, zodat ze grotere huizen achterlaten voor gezinnen", aldus Jorg. Hij heeft daarom met Woongoed Zeist afgesproken, dat de nieuwe eigenaar de middenhuur voor een periode van tien jaar moet garanderen.

HUURGRENS De wethouder zegt verder begrip te hebben voor de voorgenomen verkoop. Door de grootscheepse renovatie van het complex aan de Boswijklaan dreigen de Woongoed-appartementen boven de sociale huurgrens uit te komen. ,,Dat mag een woningcorporatie eigenlijk niet meer in bezit hebben, dus ze moeten wel verkopen", aldus Jorg. Voor de verkoop is toestemming nodig van minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken.

NIEUWE EIGENAAR Ollongren heeft B en W gevraagd om een zienswijze op de toekomstige verkoop te geven. Later moet de nieuwe eigenaar nog goedgekeurd worden door de Autoriteit Woningcorporaties. Overigens zegt Woongoed op dit moment geen koper op het oog te hebben. Nu de positieve reactie van het Heuvelrugcollege binnen is, kan de Zeister woningcorporatie op zoek naar een geschikte partij.

BELANGSTELLING Volgens woordvoerder Sara Haas wordt gezocht naar ,,een integere koper die oog heeft voor de belangen van onze huurders en alle andere betrokkenen bij Park Boswijk". Nadat de Woongoed-appartementen zijn gerenoveerd, wordt er eerst naar nieuwe huurders gezocht. De corporatie wil haar aandeel in Park Boswijk pas verkopen, als de renovatie is voltooid en alle appartementen zijn bezet.

advertentie
advertentie