Deel 1 en 2 zijn nog te koop bij de boekhandel.
Deel 1 en 2 zijn nog te koop bij de boekhandel. eigen foto

'Met verrassend kijkje binnen'

26 augustus 2018 om 07:41 lokaal

DOORN/DRIEBERGEN Er wordt hard gewerkt aan de totstandkoming van het derde deel van Aan de Stichtse Lustwarande. In oktober, zal de presentatie van deel drie een feit zijn. Annet Werkhoven, Merit Roodbeen van uitgeverij Nabij producties en vormgever Vincent Vester van Bright Design zijn ondanks de hoge temperaturen druk aan de slag.

In de eerste twee delen zijn vijftig bekende en onbekende landgoederen, buitens en villa's op een nieuwe- aansprekende manier beschreven en in beeld gebracht. Om de week is de hele serie te volgen in Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant. Deel drie wordt een beetje anders. Werkhoven: ,,In dit deel zijn vijf panden geselecteerd waar u in het boek via een QR-code een korte film kunt zien waarin een bijzonder verhaal over het pand wordt verteld. Filmer en fotograaf Robert Zwart en ik lopen al langer met het idee rond om historische panden voor een groter publiek digitaal toegankelijk te maken. Toen ik vorig jaar het Ithaka Stipendium won (een geldbedrag) voor het eerste deel van Aan de Stichtse Lustwarande wilde ik dolgraag dat geld inzetten voor een pilot met korte filmpjes. Die wens is nu uitgekomen.

Het volgende deel van de serie is compleet met filmpjes." In deel drie zijn de vijf locaties met film: Schoonoord (Het Brandpunt), Huis Doorn, MRC Aardenburg, Espéranza (EMS notarissen) en Huize Catharina, een van de villa's van Landelijke Eenheid Politie. Werkhoven: ,,Het is de bedoeling dat er een nieuw verhaal wordt verteld en dat de film een aanvulling is op het verhaal in het boek. Het lijkt me voor mensen die slecht ter been zijn heel fijn om op deze manier ook eens een kijkje te nemen aan de binnenkant van een monument." Deel 3 is op voorhand te bestellen bij de boekhandel.

advertentie
advertentie