Afbeelding
Dorpsjournalist.nl

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

lokaal

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

[25 augustus 2018]

[Maarn]

[Lions boekenmarkt op 25 augustus in Maarn]
[10:00 Trompplein 5]
De Lionsclub Maarn-Maarsbergen gaat zaterdag 25 augustus van 10.00 tot 13.30 uur een grote partij tweedehands boeken verkopen. De boekenmarkt wordt gehouden in dorpshuis De Twee Marken in Maarn. Voor een aangename prijs ligt een groot aantal boeken, waaronder literatuur, thrillers, romans, kinderboeken, reis-, kook- en geschiedenisboeken, klaar om verkocht te worden.

[Doorn]

[Open repetitieochtend Maranatha]
[10:30 Kerkplein 1]
Maranatha is een landelijk, interkerkelijk gemengd koor, opgericht op 30 oktober 2010. Er wordt maandelijks op zaterdag (in principe de laatste van de maand) gerepeteerd van 10.30 tot 14.00 uur onder leiding van dirigent Evert van de Veen in De Koningshof in Doorn. Het repertoire bestaat uit vierstemmige liederen over geloof in God, hoop op de wederkomst van Christus en liefde voor Israël.

[Doorn]

[Signeersessie Anne van Doorn & MPO Books]
[13:00 Thorheimpassage 3]
Anne van Doorn signeert zijn nieuwste boek 'De student die zou trouwen', een detective over Jan Willem de Geer die in 1976 verdween na bezoek aan een boekhandel in Utrecht. Veertig jaar later worden zijn stoffelijke resten op de Utrechtse Heuvelrug gevonden. Ook 'De bloedzuiger' van M.P.O. Books is in de winkel aanwezig en kan gesigneerd worden.

[Driebergen]

[Thrillerauteur Ronald van der Pol signeert]
[15:00 Traaij 4c]
Ronald van der Pol heeft recent zijn derde thriller uitgebracht, De Blauwe Sleutel. Het speelt zich af in de regio en de stad Utrecht. Hoofdpersonage rechercheur Gerard van Dongen woont in Driebergen. Kom kennis maken met de auteur, hij vertelt over zijn boek en wil graag vragen beantwoorden. Hij gaat ook boeken signeren.

[Leersum]

[Opening Expositie Kunstgilde Heuvelrug]
[16:00 Kerkplein 10]
Opening expositie Kunstgilde Heuvelrug Leersum zaterdag 25 augustus om 16.00 uur. Een selectie uit de kunst van veertig kunstenaars die de afgelopen jaren meegedaan hebben met de KAR. Info: Karin Bluijs 06-53710855, krint@live.nl en Marianne van Vuurde: 0343-451807, mvanvuurde@gmail.com

[26 augustus 2018]

[Doorn]

[Doorns Open Golfkampioenschap]
[9:30 Mariniersweg 3]
Dit jaar houdt de Doornse Golfclub, vanwege het gebleken succes, op 26 augustus voor de vijfde keer een wedstrijd voor golfers uit de regio, het "Doorns Open 2018". Op het programma staat een Stableford-wedstrijd voor zowel dames als heren op de 9-holes par-3 baan.

[Doorn]

[Creabrocantekunstdag]
[12:30 Driebergsestraatweg 44]
Kom kijken en kopen. De dag waar mensen hun eigen hobbykunst verkopen en waar men voor een klein prijs leuke brocante kan kopen. Samba Band Midden Nederland.

[1 september 2018]

[Driebergen]

[Informatie opleiding Natuurvoedingskundige]
[14:00 Diederichslaan 25]
Kom 1 september van 14 tot 16.30uur naar de voorlichtingsmiddag. Ontmoet docenten en oud- studenten, en ervaar in mini- colleges en workshops zelf waar de opleiding over gaat. De middag is vrij toegankelijk, wel graag aanmelden van te voren.

[2 september 2018]

[Doorn]

[Road2Trail]
[10:00 Leersumsestraatweg]
De wegen af en de paden op! Weg uit de drukte! In september gaat een groep sportievelingen vijf weken trailrunnen op de Utrechtse Heuvelrug: de Road2Trail Clinic.

[5 september 2018]

[Doorn]

[Cursus Natuurouder]
[9:15 Maarsbergseweg 1]
Natuur beleven begint jong. Om kinderen in die ontwikkeling te begeleiden is de Natuuroudercursus opgezet, die in het najaar weer in Amersfoort gegeven wordt. Met de natuuroudercursus wil de organisatie volwassenen laten ervaren hoe kinderen dat beleven. Dat doen men op zes woensdagochtenden.

[Amerongen]

[Wandeling Amerongse Bos en Uiterwaarden]
[19:00 Veenseweg 8]
Woensdag 5 september vertrekt een groep om 19.00 uur vanaf het Infocentrum, Veenseweg 8 in Amerongen voor een wandeling. Deelname is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. Honden mogen mee, mits aangelijnd. Parkeren kan bij Sportpark De Burgwal. De wandeling is helaas niet geschikt voor rolstoelen of mensen die moeilijk ter been zijn.

[6 september 2018]

[Amerongen]

[Letterbingo]
[10:00 Jan van Zutphenweg 4]
Kom op donderdag 6 september letterbingo spelen. Er zijn leuke prijzen. ,,Neem uw buurvrouw/man mee, want we kunnen allemaal helpen om de 2,5 miljoen volwassenen in Nederland die moeite hebben met lezen en schrijven een leslocatie aan te wijzen", aldus de organisatie. Welkom in Amerongen op Jan van Zutphenweg 4.

[Amerongen]

[De Rijn in woord, beeld en lied]
[20:00 Allemanswaard 13]
'Europees erfgoed de Rijn in woord, beeld en lied', lezing in het kader van Open Monumentendag door Martin Hendriksma en Harry Stegeman. Met muziek van Shantykoor 'Tussen Rijn en Lek'.

[7 september 2018]

[Maarn]

[Afrikaans verhaal en dansworkshop]
[18:30 Trompplein 5]
Danser en verteller John Kayongo uit Kenia vertelt een oud verhaal en leert de jongsten een uitbundige ritmische dans. Voor kinderen van 5+.

[8 september 2018]

[Amerongen]

[Grietmarkt Amerongen]
[10:00 Margaretha Turnorlaan]
In Amerongen wordt zaterdag 8 september de Grietmarkt met 75 kramen met allerlei biologische producten en originele kunstzinnige items. Voor de kinderen is er veel te doen en er zijn muzikale optredens. Aanvang 10.00 uur.

[Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.]

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 14 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 16 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 22 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33