Afbeelding
HappyLifePR

Prinses Amaliahof in Leersum schuift aan bij Buurttafel

21 augustus 2018 om 09:30 lokaal

LEERSUM Een kleurrijke foodtruck, langgerekte houten tafels, een live gitarist en heerlijke, versbereide gerechten: bewoners van het Prinses Amaliahof in Leersum werden gisteravond getrakteerd op een wel heel bijzonder etentje. Bewoonster Marleen Overweel won een Aviko Buurttafel en zette haar buurtbewoners in het zonnetje met een heerlijke avond vol gezelligheid.

De Buurttafel is een initiatief van Aviko, dat met de Buurttafelcampagne mensen samen wil brengen door de liefde voor eten met elkaar te delen. Op www.avikobuurttafel.nl kun je laten weten waarom jouw straat de leukste straat van Nederland is en zo kans maken op een van de 40 Buurttafels. Het Prinses Amaliahof viel in de prijzen en dus reed de Aviko Foodtruck daar gisteravond, 20 augustus, de straat in.

Volgens bewoonster Marleen is het fijn als de bewoners van de nieuwbouwwijk elkaar beter leren kennen. Samen met de buren zijn ze verantwoordelijk voor de straat en de perkjes en is het daarom extra belangrijk goed met elkaar om te gaan. Vijftig buurtbewoners namen plaats aan de kleurrijk gedekte tafels voor een avond vol plezier en goede gesprekken; dit alles onder het genot van de lekkerste gerechten die ter plekke door de koks werden bereid.

CONTACT Dat de behoefte aan een intensiever buurtcontact bestaat, blijkt wel uit eerder buurtonderzoek (april 2017) dat Aviko liet uitvoeren onder 1200 respondenten. Hoewel Nederlanders dik tevreden zijn over hun buren, geeft ruim een kwart aan meer buurtcontact te willen hebben. Nog maar de helft van Nederland heeft contact met de buurt dat verder gaat dan de directe buren. 67 procent van de ondervraagden geeft aan dat samen eten zorgt voor een beter onderling contact en daarmee voor een veiligere buurt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie