Luca Warmer treedt op in Doorn
Luca Warmer treedt op in Doorn Julia Bo Heijnen

Luca Warmer brengt ode aan de grote vrouwen in de jazz

23 februari 2024 om 10:31 Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdagavond 9 maart nodigt Luca Warmer iedereen uit om dichterbij haar liefde voor de jazzmuziek te komen. In het Cultuurhuis Pléiade in Doorn brengt Luca een ode aan de grote vrouwen in de jazz die haar inspireerden. Denk aan Ella Fitzgerald, Billie Holiday en Nina Simone. 

Lokroep

In het theaterconcert ‘Oh my jazz’ vertelt Luca verhalen over de levens van deze grote vrouwen, de tragiek daarvan en over de lokroep die zij in hun muziek hoorde om zelf jazz te gaan zingen. Haar nieuwe programma wordt opgebouwd uit verfijnde jazz melodieën, meeslepende blues en hemelse gospels. Naast een muzikale interpretatie van het werk van de vrouwen die haar voor gingen, krijgt het publiek Luca als dichter erbij. 

Jazz-talent

Met lof afgestudeerd aan de Jazz-afdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag (2021), toert ze door het land met haar eigen producties. In oktober 2021 won ze de Mingus prijs (Conservatorium Talent Award). Na haar prachtige debuutvoorstelling ‘Appelstroop met tranen’ is deze nieuwe voorstelling een uitgelezen kans om - met Luca als Cupido - dichterbij jazzmuziek te komen en de vrouwen die daarin een belangrijke rol hebben gespeeld.  

Korting voor bibliotheekleden 

‘Oh my jazz’ van Luca Warmer vindt plaats op zaterdag 9 maart in het Cultuurhuis Pléiade in Doorn en start om 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.podiumzout.nl. Speciaal voor bibliotheekleden is er een kortingsprijs van € 16,00. Niet-leden betalen de reguliere prijs van € 18,00. 

advertentie
advertentie